Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bepo Filipi ušao u finale

Autor: Hina (H)

24.06.2013. 22:00
Bepo Filipi ušao u finale


Zadarski boksač Josip Bepo Filipi izborio je plasman u finale kategorije do 91 kilograma na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što je u polufinalnoj borbi pobijedio Crnogorca Nikolu Milačića 2:1.
Filipi je dobio prvu (30:27) i treću rundu (30:28), dok je druga pripala Milačiću (28:29).
– Sretan sam zbog ulaska u finale i osigurane srebrne medalje. Meč je bio težak jer je Milačić visok, jak i nezgodan borac. Bilo je puno klinča, jer me dosta držao, kazao je 21-godišnji Filipi koji je rođen u Beču, a nastupa za zadarski klub Zlatna rukavica.
Filipi je uoči puta u Mersin hrabro najavio kako na MI dolazi po medalju, a svoje je obećanje ispunio.
– Očekivao sam medalju. Dobro sam se pripremio i stigao do finala. Sada se trebam dobro odmoriti – dodao je Bepo.
Nakon što se plasirao u polufinale i tako osigurao najmanje broncu Bepov mobitel se užario od silnih poziva i čestitiki.
– Zvali su sa svih strana, među prvima se javio tata koji je na platformi na Sjevernom moru – dodao je sa smiješkom. Ulaskom u finale slavlje će biti još i veće.
Otkrio je kako je zadovoljan smještajem u Mediteranskom selu, uvjetima u dvorani u Tarsusu, kraj Mersina, no muči ga hrana.
– Hrana nije baš nešto, pa sam pao na kilaži – otkrio je.
Hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica silno se uzrujavao tijekom meča. Stalno dovikujući Filipiju da izađe iz klinča.
– No to nije nimalo lako kada te protivnik drži. Milačić je trebao dobiti javnu opomenu – kazao je Šivolija dodavši: – Pobjeda je apsolutno zaslužena. Filipi je bio bolji.
Mladog hrvatskog boksača u finalu očekuje Talijan Fabio Turchi koji je u polufinalu pobijedio Grka Fotiosa Arapogloua prekidom u prvoj rundui. Grk je sredinom prve runde morao predati meč zbog ozljede ramena.
– Turchi je nezgodan boksač. Statičan je, ali ima iznimno jak udarac. Filip će morati biti oprezan i trebat će ga držati na distanci – zaključio je Marijo Šivolija Jelica.Finalna borba na rasporedu je u srijedu, 26. lipnja.