Prokleti godišnji i proklete sapunice

Slika korisnika admin

 JE LI PERO-KREŠO UBIO BRATA GOJU?

Ova naša dokumentarna serija "Hrvatski kraljevi" vrlo je profesionalno napravljena, toliko, da se prikazuje i na History Channelu pa sam je stoga još jednom pogledao. Ima tu puno nagađanja, pretpostavki i sumnji, ali je u svakom slučaju, zanimljivo. Ovaj se put spominje Petar Krešimir i podatak da je, da bi se dokopao prijestolja, onako usput, ubio svoga brata Gojislava. E, sad... Pretpostavlja se da je prvo bio optužen, ali onda i oslobođen, jer je pred tadašnjim Papom prisegnuo da on to nije napravio, da mu nije bilo ni na kraj pameti i da on nije takav čovjek koji bi radi krune ubio rođenog brata, da to lažu smutljivci i jalnuški diletanti i da je on pravi katolik i Hrvat i da u svakom slučaju nije i ne može biti kriv i gotovo! Naravno, ne postoje ni dokazi da ga je ubio, a kamoli da ga je Papa oslobodio, ali sve navodi da bi to mogla biti istina. U nastavku je naime navedeno da je Pero-Krešo, nakon toga, za vrijeme svoga kraljevanja obilato darivao Crkvu, bio joj uvijek na usluzi (jedino nisu spomenuli tzv. "Vatikanske ugovore", ali izgleda kao da su na to i ciljali) i kako bi onda takav domoljub i vjernik ubio vlastitog brata? Ma koješta...

VREMENSKI TREZOR ZA ONE KOJE ĆE POTOMCI ZABORAVITI NAKON OSTAVINSKE RASPRAVE

Moram priznati da me ova reklama za vremenski trezor strašno nervira. Kažu sljedeće: "Vremenski trezor - imate priliku ostaviti nešto onima koji će za sto godina doći iza vas." Prvo sam mislio da nisam dobro čuo, a onda shvatio da oni to misle ozbiljno. Nikoga ni danas ne zanima što onaj do njega misli, a kamoli za sto godina. Ajde da to ostavi neka ličnost poput Arsena Dedića (koji je u životu toliko napravio da mu ne treba još ostavljati neke stvari u trezor), ali što ima ostaviti neki Mate Matić iz Zdenčine Gornje. Za sto godina, taj će na svijetu eventualno imati samo neke pra-pra unuke kojima će se živo fućkati kakve je mudre misli i stvari ostavio neki njihov predak kojeg su koju godinu nakon ostavinske rasprave zaboravili i prvi potomci. Koja glupost!?

PROKLETI GODIŠNJI

Kraj šestog mjeseca je ono doba kada jako puno ljudi ide na godišnje odmore, tj. na ono što im je od njih ostalo, jer ih nisu iskoristili na vrijeme. A čuvali su ga, jer su mislili nesretnici da će ići na neka putovanja, izlete, skijanja, a nisu išli nigdje, niti će igdje ići jer nemaju novaca, a neće ga ni imati, jer će biti sve siromašniji, tako da su sada prisiljeni tih par tjedana iskoristiti do prvi sedmoga, da im ne propadne. Ja djelimično spadam u tu skupinu. S jedne strane sam iznimno bogat čovjek, ogromnih primanja, a s druge strane nisam, zbog objektivnih okolnosti, mogao negdje daleko putovati, tako da sada, poput ovih gore navedenih, sjedim kući i vrijeme ubijam na dva načina. Pola vremena spremam popravne ispite s jednom ljenčinom koja nije učila preko godine, a ostatak vremena gledam televizor. Na programu su naravno utakmice Svjetskog prvenstva, ali samo navečer, dok sam ostatak dana prisiljen gledati ono što mi nudi ljetna šema, a to je, ako izuzmemo hvale vrijedan treći program HTV-a, nešto vrlo grozno.

PROKLETE SAPUNICE

Naime, ako ste doma u ono doba u koje ste inače na poslu, a želite gledati televiziju - nadrljali ste. U vremenu oko ručka na programu su takve stvari da vam je bolje odmah razbiti televizor prije nego što ga uopće i upalite. Situacija je ovakva. Telenovele "Znaj da te volim", "Dila", "Sila" (ne, to nije "Dila", to je druga serija) "Villa Maria", "Ljubav, navika i panika", "Amazonke", "Zabranjena ljubav" (e ta se već dugo nije reprizirala), "Za tvoju ljubav" i da ne nabrajam sada dalje. Tu su i naravno razni "zabavni" showovi "In Magazini", "Exkluzivi" koje je bolje ne spominjati s obzirom da je vrijeme ručku pa da mi ne prisjedne. A ne smijemo zaboraviti ni edukativne emisije "Financijska edukacija" koja je u stvari reklama jedne banke, a najavljuje se posebno u programu i naravno "Abeceda zdravlja" u kojoj možete naučiti mnoge zanimljivosti o crijevnim virozama. Sve jedno bolje od drugoga. I tko uz takav program može ostati normalan, a osobito ako je već načet kao ja?

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno