Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Islanđani se nadaju prolasku skupine, kažu da nemaju što izgubiti

25.06.2018. 19:45
Islanđani se nadaju prolasku skupine, kažu da nemaju što izgubiti


ROSTOV NA DONU – Nakon što su iznenađujuće stigli do četvrtfinala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, Islanđani i u svom premijernom nastupu na svjetskom prvenstvu mogu dohvatiti drugi krug.
Za ulazak u osminu finala World Cupa morat će pobijediti Hrvatsku i čekati rasplet utakmice Argentina – Nigerija.
Najviše bi im odgovarala pobjeda Gauča identičnom razlikom s kojom bi oni eventualno dobili Vatrene. Tada bi imali isti broj bodova kao i Argentina, ali i bolju razliku pogodaka. U slučaju neodlučenog ishoda argentinsko-nigerijskog susreta, Islandu treba pobjeda od najmanje dva, a možda i sa čak tri gola razlike, dok slavlje Nigerije vodi Super orlove u osminu finala.
– Znamo da Hrvatska u ovom trenutku ima jednu od najboljih reprezentacija na svijetu – kazao je ponajbolji islandski igrač Gylfi Sigurdsson (28) u razgovoru za FIFA-u dodavši.
– Hrvatska je jaka i prema naprijed i u obrani, teško ju je probiti. Međutim, mi nemamo što izgubiti. Nadamo se pobjedi i dobrom rezultatu iz druge utakmice. To je nogomet i sve je moguće.
Island je protiv Hrvatske igrao u kvalifikacijama za SP osvojivši prvo mjesto u skupini, a bit će to već peti međusobni susret u posljednje četiri i pol godine. Hrvatska je do sada slavila dva puta, Island jednom, a jedna utakmica je završila bez pobjednika.
– Mislim da to što smo igrali već četiri puta ništa neće značiti kada se sretnemo u Rostovu. Bit će to posve drugačija utakmica. Premda nas raduje činjenica da smo ih već jednom dobili – dodao je veznjak Evertona.
Sigurdsson smatra kako bi prolaz skupine bio fantastičan uspjeh posebice što je ovo prvi nastup Islanda na svjetskim prvenstvima.
– Biti na SP-u je veliki uspjeh, a kada bi prošli skupinu bilo bi to fantastično. Iskustvo iz Rusije može biti samo pozitivno – zaključio je islandski veznjak.