Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odvjetnik Jakova Suraća tvrdi da se događaj nije zbio kako je Bajlo opisao

25.06.2018. 19:49
Odvjetnik Jakova Suraća tvrdi da se događaj nije zbio kako je Bajlo opisao


Nakon što smo jutros objavili priču o tome kako je bivši kapetan NK Zadar Jakov Surać brutalno pretukao novinara Hrvoja Bajla, javio nam se i njegov odvjetnik. Naime, Surać je za obranu angažirao odvjetnički ured Korljan i partneri. Što se samog događaja tiče, Andrej Korljan nam je rekao kako u ovom trenutku, budući da je istraga vezana uz sam događaj i okolnosti još u tijeku, ne može govoriti o detaljima, no da se zasigurno događaj nije zbio na način kako je to ispričao oštećeni Bajlo. Jakov Surać će tijekom jutra biti prepraćen državnom odvjetniku, a o prikupljenim dokazima i svemu ostalom ovisit će hoće li tužitelj zatražiti zadržavanje u istražnom zatvoru, odnosno hoće li Surać nakon saslušanja u DORH-u i pred suca istrage Županijskog suda u Zadru.
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudilo brutalni fizički napad na novinara Hrvoja Bajla u kojem su mu nanesene teške fizičke ozljede. U svojem priopćenju navode kako Bajlo godinama sustavno i dokumentirano propituje načine upravljanja Zadrom i spregu zadarskih političkih, poslovnih, sportskih i pravosudnih krugova.


Popis Livakovićeve imovine
– Novinar Hrvoje Bajlo nedavno je na internetskom portalu Zadar News objavio popis imovine bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Zdravka Livakovića koju je USKOK blokirao u okviru sudskog procesa poznatog pod nazivom „Remorker“. HND traži odlučnu akciju policije i pravosuđa. Od najviših predstavnika političke vlasti u državi tražimo jasnu i nedvosmislenu osudu sve učestalijih prijetnji i nasrtaja na novinare. Šutnjom ili relativiziranjem tih napada poput onih kojima smo svjedočili u slučaju nedavnih prijetnji ministra branitelja Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu najviše državne institucije otvoreno se svrstavaju na stranu napadača na temeljna novinarska prava i slobodu govora te potiču atmosferu straha i nasilja u društvu, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Denis Romac, potpredsjednik HND-a.