Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Blagoslovljeni prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom, no za njihovo održavanje potrebno je puno novca

25.06.2019. 08:21
Blagoslovljeni prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom, no za njihovo održavanje potrebno je puno novca


Turistička zajednica grada Obrovca i ove godine planira utrošiti značajna sredstva na organizaciju te suorganizaciju kulturno-zabavnih manifestacija. Početak turističke sezone za Obrovac kreće već u travnju kada se održava Zrmanja Adventures festival, koji je ove godine održan u periodu od 26.-28. travnja.


Događanja za sve uzraste
Ove godine ljetnu scenu otvara manifestacija za djecu "Zabavno dječje ljeto" koje je jučer 24. lipnja planirana u Obrovcu, danas 25. u Karinu te sutra 26. lipnja u Kruševu, a 1. i 2. srpnja opet u Obrovcu, saznajemo od Marka Župana, pomoćnika direktorice TZ grada Obrovca.
– Djeca će moći u tih nekoliko dana zaboraviti na stres nakupljen tijekom godine te se opustiti uz raznovrsne radionice i zabavni program. Poslije toga uslijedit će zabavna događanja za sve uzraste: Bukovačka večer, Ribarske večeri (u Obrovcu i drugim mjestima pod Gradom Obrovcem) te potom Prisnac fest, kulturno blago našeg kraja, delicija bez presedana, kazao je Župan dodajući kako će TZ grada Obrovca biti suorganizator i mnogih sportskih događanja poput Malonogometnog turnira "Damir Šoša" u Kruševu i Naturel Zrmanja Trail-a (31. kolovoza).


Završavanje trail projekta
Što se tiče ponude grada Obrovca, ona je raznovrsna, nastavio je Župan.
– Napredak ove godine vidimo u završavanju trail projekta, izvršavanju projekta označavanja. Prvenstveno se to odnosi na turističku i smeđu signalizaciju te označavanje nove trail staze za koju su ove godine sredstva odobrena od Hrvatske turističke zajednice. Također, u izradi je i šetnica od Obrovca do Jankovića buka, otkrio je Župan dodajući kako je riječ o projektu Grada Obrovca putem prekogranične suradnje.
Budućnost vidimo u projektima Europske nije i Hrvatske turističke zajednice
Tendencija dolazaka turista je blagi porast tijekom godina (3% godišnje), dok turisti koji dolaze ostaju duže, što iz TZ-a smatraju izuzetnim iskorakom, kazao je Župan.
– Blagoslovljeni smo velikim teritorijem koji se sastoji od sedam rijeka, dva mora i mnoštva brežuljaka, brda i uvala. U isto vrijeme, taj blagoslov je i opterećenje, jer imamo toliko prirodnih ljepota i kulturne baštine da su potrebna izuzetna financijska sredstva za njihovo uređenje i održavanje. Stoga, budućnost vidimo u EU projektima, u projektima Hrvatske turističke zajednice te u dobroj suradnji s Gradom Obrovcem, zaključio je Župan ispred TZ-a grada Obrovca.