Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

»DOBRODOŠLI U RAVNE KOTARE« Čvrljak: Prostor Bukovice i Ravnih kotara ima najveći turistički potencijal u Dalmaciji

25.06.2019. 12:23
»DOBRODOŠLI U RAVNE KOTARE« Čvrljak: Prostor Bukovice i Ravnih kotara ima najveći turistički potencijal u Dalmaciji


Kulturno zabavni program grada Benkovca već godinama se odvija kroz koncept »Benkovačkog kulturnog ljeta« koje se sastoji od brojnih manifestacija u periodu od svibnja do listopada. Od direktora TZ grada Benkovca, Vanje Čvrljka, saznajemo kako ove godine Benkovačko kulturno ljeto prvi puta ide pod sloganom »Dobrodošli u Ravne kotare« jer je želja TZ-a brendirati cijelu regiju.


Ponekad za velike stvari nije potrebno puno novaca
– Posebno smo ponosni na naše izvorne i originalne manifestacije poput: Ravnokotarske fišijade, Gastro festivala, Vinfesta, Smotre izvornih glazbala, Etno festivala, Vlajternative itd. Ponosni smo jer smo iz ničega stvorili nešto što privlači brojne posjetitelje te svima dali do znanja da nekad za velike stvari nije potrebno puno novaca. Važnije je znati što hoćeš i biti usmjeren prema tom cilju, poručio je Čvrljak dodavši kako, s obzirom na nezainteresiranost turističkih subjekata na obali za prostorom Ravnih kotara (s iznimkom Ilirije iz Biograda na Moru), TZ radi iznimno dobar posao na promociji zaleđa i svih potencijala tog prostora.
Turisti s obale sve više bježe u mir Bukovice i Ravnih kotara.
– Na prostoru Bukovice i Ravnih kotara postoji 250 kuća za odmor koje bilježe odlične rezultate, a većina tih turista je godinama ljetovala na našoj obali. No, zbog izrazitih gužvi i, općenito, nereda u prostoru pobjegli su u mir i intimu gdje se mogu odmoriti u punom smislu te riječi, a opet biti dovoljno blizu svim atrakcijama i središtima vrijednih posjeta, poručili su iz TZ grada Benkovca.


Moderni gost je sve zahtjevniji i traži sve više
Razvoj turizma grada Benkovca nemoguće je planirati bez prostora Bukovice i Ravnih kotara, ističu u TZ grada Benkovca.
– Radi se o jedinoj ravnici na obali i prostoru koji ima najveći turistički potencijal u Dalmaciji. Dok to ne shvate čimbenici kreiranja turističke ponude na obali, ne možemo očekivati stvaranje toliko potrebne dodatne vrijednosti u turizmu. Moderni gost je sve zahtjevniji i traži sve više, a mi se na tom polju nismo maknuli s mjesta. Čast izuzecima, poručuje Čvrljak.