Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dražen Adžić novi je ravnatelj OŠ “Šimuna Kožičića Benje”

25.06.2019. 10:09
Dražen Adžić novi je ravnatelj OŠ “Šimuna Kožičića Benje”


Dražen Adžić, profesor tjelesnog odgoja novi je ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.
Poznati zadarski sportaš, dobio je jednoglasnu podršku Školskog odbora te će u 48. godini preuzeti vodstvo jedne od najvećih i najstarijih zadarskih škola.
Na provedenom natječaju raspisanom u svibnju ove godine “u utrci” za ravnateljsko mjesto sudjelovalo je šestoro kandidata, četiri iz same škole te dvije gimnazijske profesorice.
Kako neslužbeno doznajemo, borba “prsa o prsa” do posljednjeg trenutka vodila se između prof. Adžića te prof. njemačkog jezika Ivke Šarlije, koja je imala čvrstu potporu osnivača, Grada Zadra.
Dosadašnji dugogodišnji ravnatelj, Marko Marin ,koji krajem kolovoza odlazi u zasluženu mirovinu nakon 41 godinu staža isključivo u prosvjeti, nije iskoristio svoje pravo glasanja u Učiteljskom vijeću.
Adžić je kao jedan od šestero kandidata prošao proceduru svih vijeća kao favorit te ga je na kraju potvrdio i Školski odbor kojim je predsjedavala prof. Lidija Lazanja.
U sedmočlanom sastavu Školskog odbora bilo je troje predstavnika osnivača, Grada Zadra.
Odluku Školskog odbora prema zakonskoj proceduri treba potvrditi i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u za to zadanim rokovima.