Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ODABRAN I NADZOR Počinju li konačno radovi na dovršetku Centra Mocire?

25.06.2019. 12:54
ODABRAN I NADZOR Počinju li konačno radovi na dovršetku Centra Mocire?


Nakon što je odabran i nadzor, čini se kako će napokon  početi radovi na dovršetku Centra Mocire, toliko dugo iščekivanog.  Ukoliko bi sve išlo po planu čini se kako bi se u centar kroz sljedeće  proljeće mogle useliti sve planirane ustanove, među ostalim Osnovna  škola Voštarnica. Iako to nije početak školske godine, u ovoj školi jedva  čekaju preseljenje.
– Osobno bih jako voljela ako bi se uselili kroz sljedeće proljeće iako  je to usred školske godine. Nama je ovdje postalo toliko tijesno da bi  nam svaki mjesec značio nešto, kazala nam je Irena Dukić, ravnateljica  Osnovne škole Voštarnica.
Nedavno je u ovoj školi održana 13. likovna kolonija, te pretpostavljamo kako će se i tamo nastaviti s likovnim kolonijama?
– Prvu koloniju smo imali 2007. godine i već je tada bila ideja da  ćemo kad uselimo u Mocire taj novi prostor urediti da bude kao škola  galerija.  To je nešto što nema nitko u Hrvatskoj i mi nismo odustali od  te ideje. Ovdje imamo 300-tinjak likovnih radova koji su nastali na ovih  13 kolonija. U dogovoru s našim prijateljima umjetnicima ćemo napraviti jednu ili stalnu izložbu, ili nešto što ćemo mijenjati, kazala nam je  ravnateljica OŠ Voštarnica. Na ovaj način će kaže biti jedinstveni u Hrvatskoj, s nečim uistinu inovativnim.
Dok čekaju na preseljenje u ovoj školi su morali u međuvremenu  urediti učionicu za djecu s autizmom. No, naravno, to nije trajno  rješenje, riječ je zapravo o gašenju vatre. Pravo rješenje će biti novi prostor u kojem će svaka učionica biti prilagođena učenicima s različitim  potrebama.