Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PUSTOLOVINA I LJUBAV Kad je život – “samo pjesma”!

25.06.2019. 13:09
PUSTOLOVINA I LJUBAV Kad je život –  “samo pjesma”!


"Nebo je plavo, a sunce je Blue", ajmo Kuuušooo…! – zapjevao je Neno "tutta forza" pojačavajući glazbu u svom kafiću Doma,  dok je ekipa na štekatu lijeno ispijala svoju prazničnu, podnevnu kavicu ni ne trepnuvši, kao da se ništa ne događa. Navikli su oni na ovakve  Nenine "eskapade"… Samo je Arundeep Singh glasno prasnuo u smijeh, ali i zaplesao.
Naime, on je taj Kušo. Novi konobar – sezonac u kafiću Doma u Varoši, u vlasništvu poznatog zadarskog ugostitelja Nevena Kožula. I ne  samo da je Kušo Nenin sezonac, već mu je Neno i vjenčani kum.
– Nije uopće u pitanju nepotizam. To što smo mi kumovi nema veze.  Trebao mi je konobar. Ne vidim u čemu je problem. Počeo je raditi prije mjesec dana – kaže Neno u svom stilu, uz zarazan smijeh. Ispričao je  kako su se upoznali prije nekoliko godina u Varoši. Vidio ga je kako  sam šeta pomalo izgubljen i pozvao ga na piće.
– Sve ostalo je povijest – opet će Neno uz smijeh, dok nam 38-godišnji Indijac Arundeep Singh na sasvim solidnom hrvatskom jeziku  počinje priču o tome kako je postao Zadranin. Za sve je kao i uvijek  "kriva" – ljubav…


Završio u Zadru zbog jeftinije autobusne karte
On je naime, informatički stručnjak koji je zbog prirode posla živio i  radio u Kanadi, Švicarskoj i Njemačkoj, a onda je za doček Nove 2015.  godine odlučio osam dana godišnjeg odmora, otići malo na put. Infomirao se i izbor je "pao" na Hrvatsku, odnosno Zagreb jer je povratna  autobusna karta iz Muenchena gdje je tada živio i radio do Zagreba, bila najjeftinija. Ali, onda je poželio vidjeti i malo mora, a izbor je kako je  rekao, ne zna ni sam iz kojih razloga, "pao" na Zadar.
– Grad mi se jako svidio. Jednostavno odmah sam se počeo osjećati  dobro. U međuvremenu, u meni je sve više sazrijevala odluka da promijenim posao jer sam već bio pomalo zasićen i umoran od stresa, posla i velikih gradova. Počeo sam osjećati potrebu za mirom i laganijim  tempom života. Iz Zagreba sam se odmah uputio za Zadar i ostao svih  osam dana. Mislim da bih mogao reći kako mi je prvi susret s Hrvatskom i Zadrom bio upravo u Neninom kafiću. Nakon što me prvi puta  pozvao da uđem više nisam "izašao" – priča Kušo uz smijeh dodajući,  kako je već te prve večeri u Zadru, ostao s ekipom do ujutro i tako je  krenulo. Malo "brka" padeže, ali to nema veze jer je već sad njegov hrvatski – odličan!


Volontirao na ranču u Medviđi
S obzirom na to da se više struci nije htio vraćati, a posla nije imao,  volontirao je neko vrijeme u jednoj udruzi blizu Senja, a onda ga je put  odveo u Medviđu.
– Tamo sam volontirao neko vrijeme na jednom ranču. Gradio suhozide, brinuo o životinjama zajedno s nekolicinom Nijemaca i Amerikanaca. Kad su oni otišli, ostao sam samo ja. Kad je počela jaka zima  otišao sam iz Medviđe, pa sam neko vrijeme volontirao i u Italiji – nastavlja Kušo kako ga od milja zove Neno jer su kumovi, ali sad već i cijela  varoška ekipa.
U međuvremenu je upoznao Irenu. Bila je to ljubav na prvi pogled, a  ona ga je posjetila i u Italiji gdje je volontirao. Vjenčali su se u rujnu  2017. godine na ranču u Medviđi. Neno je dakle, bio vjenčani kum, a u  Medviđi na vjenčanju bila je i njegova obitelj iz Indije.




Velika ljubav prema badmintonu
Prošle godine Arundeep Singh u Zadru je otvorio i Badminton club i  jako je zadovoljan. Jedino ga je malo iznenadilo što taj sport nije toliko  popularan u Hrvatskoj budući da, kako je rekao, u svijetu iza nogometa, badminton je drugi najpopularniji sport.
– Obožavam badminton i igrao sam za jedan švicarski klub. Želja mi  je da ga što više populariziram u Zadru i da pokušam organizirati i neke turnire, natjecanja… Osobito bih volio kad bi ga uspio što više popularizirati među djecom jer to je doista sjajan sport. Preko ljeta klub ne  radi, pa sam se zato i zaposlio kod Nene. Sezonski, do rujna kad ću  opet otvoriti i voditi klub – objasnio je Kušo.
A, kad dođe kući i Irena ga pita: Kako je bilo na poslu?. Kušo odgovara: "Samo pjesma…"