Eurowings se u Zračnu luku Zadar vraća s dvije linije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Njemačka niskotarifna kompanija objavila red letenja za srpanj
Uz postojeću liniju Koeln - Zadar koja prometuje jednom tjedno, subotom, uvodi se i linija Stuttgart - Zadar i to od 5. srpnja, jednom tjedno koja će od druge polovice srpnja prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom
Nakon objave Eurowingsa jasno je kako će Zračna luka Zadar uspjeti u srpnju obnoviti brojne međunarodne linije

Njemačka niskotarifna zrakoplovna kompanija Eurowings je objavila svoj red letenja za srpanj. Podsjećamo, ova je aviokompanija među prvima ponovno uspostavila promet prema hrvatskim zračnim lukama.
Kompanija već prometuje iz njemačkih zračnih luka prema Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu, a od srpnja će pojačati broj tjednih letova na mnogim linijama prema Hrvatskoj.
Što se tiče linije prema Zagrebu, postojeća linija Koln - Zagreb umjesto dva puta će od srpnja prometovati tri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom, ponovno se uvodi linija Stuttgart - Zagreb, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.
Uz postojeću liniju Koln - Zadar koja prometuje jednom tjedno, subotom, uvodi se i linija Stuttgart - Zadar i to od 5. srpnja, jednom tjedno koja će od druge polovice srpnja prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom.
Eurowings će prema Puli i Rijeci u srpnju prometovati bez izmjena, kako slijedi: linija Duesseldorf - Pula, jednom tjedno, subotom, linija Dusseldorf - Rijeka ići će jednom tjedno, subotom, a linija Hamburg - Rijeka jednom tjedno, nedjeljom.
Brojne novosti i na linijama prema Splitu. Ova zračna luka od srpnja će imati čak 13 tjednih međunarodnih letova ove aviokompanije.
Linija Hamburg - Split nastavit će prometovati dva puta tjedno i u srpnju, utorkom i nedjeljom, linija Stuttgart - Split ići će dva puta tjedno, srijedom i subotom, linija Duesseldorf - Split prometovat će tri puta tjedno, dok je sada išla jednom, utorkom, subotom i nedjeljom. Uvodi se linija Koln - Split koja će prometovati čak pet puta tjedno (utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom), te će subotom ova dva grada biti povezana dva puta dnevno.
Eurowings u srpnju ne planira pokrenuti međunarodne letove prema Dubrovniku i Osijeku.
Da podsjetimo, irski niskocjenovni zrakoplovni prijevoznik, Ryanair, odradio je nedavno dodatne izmjene u svom ljetnom redu letenja i značajno reducirao broj polazaka prema destinacijama u Hrvatskoj. Od 1. srpnja ova će kompanija ponovno letjeti svega 40 posto planiranih letova.
Što se tiče hrvatskih zračnih luka daleko najveći gubitnik novog reda letenja je Zračna luka Zadar koja je i najznačajnija u ovdašnjem poslovanju Ryanaira. Od čak 32 linije najavljene linije u ovosezonskom ljetnom redu letenja, irski avioprijevoznik zadržao je samo deset.
Luxair, nacionalni prijevoznik Luksemburga, nedavno je ponovno uspostavio svoje redovne letove prema destinacijama u Europi. Linija Luksemburg - Zadar krenula je 20. lipnja, a održavat će se jednom tjedno, svake subote.
Poljski nacionalni avioprijevoznik PLL LOT u najnovijem redu letenja najavio je ponovno pokretanje linija za Hrvatsku. Linija Varšava - Zadar kreće od 4. srpnja i to jednom tjedno, subotom. (Croatian Aviation/ ZL)

 

NAJVIŠE IZMJENA U LINIJAMA ZA SPLIT

Eurowings je najviše izmjena najavio u linijama za Split. Linija Hamburg - Split nastavit će prometovati dva puta tjedno i u srpnju, a toliko puta će ići i linija Stuttgart - Split, dok će linija Duesseldorf - Split prometovat će tri puta tjedno. Uvodi se linija Koln - Split koja će prometovati čak pet puta tjedno

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika korda
Ma vratit ce se k. od tovara u ovakvoj epidemioloskoj situaciji. Za koga?