Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NAKON DEVET MJESECI Radeta se kandidirao za predsjednika Gradskog odbora

25.06.2020. 10:19
NAKON DEVET MJESECI Radeta se kandidirao za predsjednika Gradskog odbora


SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta jučer je predao kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora SDP-a. Naime, Središnjica je dan ranije raspisala izbore za zadarsku organizaciju koju je od rujna prošle godine u statusu povjerenika vodi glavni tajnik stranke Nikša Vukas.
Nedavno smo pisali kako je Vukas upravo na sjednici u Zadru članovima priopćio kako će se izbori za Gradski odbor održati nakon parlamentarnih izbora, što se dijelu članstva nije dopalo smatrajući da su u ove izbore ipak trebali ući s novim rukovodstvom. No, bivši potpredsjednik zadarske organizacije, Daniel Radeta, istaknuo kako je organizacija spremna obaviti sve zadatke na terenu i potpuno pripravna ući u parlamentarnu utrku.
Radeta je zasad jedini kandidat, a hoće li ih biti još znat će se do kraja lipnja kada ističe rok predaje kandidatura. Kao dan održavanja izbora Središnjica je odredila 11. srpnja, a evo što nam je o razlozima svoje kandidature, kao i trenutačnoj situaciji u Gradskom odboru kazao Radeta:
– Motiv mi je nastaviti s radom gdje smo stali, a već u Gradskom vijeću pokazali smo da možemo i da želimo biti uključivi te se nadam da će članstvo to prepoznati. Što se tiče situacije u Gradskom odboru, događa se jedna smjena generacija, čemu je primjer i moja kandidatura. Moramo nadograđivati politiku i biti uključivi, pa su nam iduće godine, nakon parlamentarnih, glavna okupacija lokalni izbori. U kampanji smo, pa je teško govoriti o detaljima, ali čim završe parlamentarni izbori, već idemo u pripremu za lokalne, najavljuje Radeta.
Napominje kako je o kandidaturi obavijestio i kolege koji su sa podrškom dočekali ovu vijest:
– S kim god sam razgovarao rekao mi je da mu je izuzetno drago zbog moje odluke. Odlučio sam se prihvatiti te odgovornosti i pokušat ću napraviti sve da na lokalnim izborima napravimo najbolji mogući rezultat. Iako sam u Gradsko vijeće ušao prije godinu i pol dana, nisam od onih koji su se gradili kroz stranku, već kroz realni sektor, odnosno privatni posao. Ljudi su prepoznali da nešto radim i to me je dovelo do mogućnosti kandidature, kaže gradski vijećnik koji je, nakon predaje kandidature u stranačkim prostorijama, svoju kandidaturu obznanio i na Facebooku.
– Vjerujem u snažan SDP koji će se moći suprotstaviti vladavini HDZ-a, koja se svakim danom pokazuje sve pogubnijom za nas Zadrane. Pobjedu neću najavljivati. Znam da je pred nama puno rada kako bismo građanima mogli ponuditi pravedniji i bolji život, poručio je Radeta.
 


Pandemija covida-19 onemogućila izbornu skupštinu


Gradska organizacija SDP-a Zadar bez predsjednika je od polovice rujna prošle godine, kada je ostavku iznenada podnio njen dotadašnji predsjednik Antun Novoselović. Središnjica stranke nije prihvatila da organizaciju do izbora novog predsjednika vode tadašnji dopredsjednici, Irena Dragić i Daniel Radeta, već je imenovala povjerenika. Statutom predviđen rok za izbor novog predsjednika probijen je zbog pandemije covida-19, a što je onemogućilo održavanje izborne skupštine.