Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umjesto novog mandata Danijelu Jusupu stigla zahvalnica

25.06.2020. 10:40


Iznimno sadržajan i stresan, mogli bi reći, produženi vikend proživjeli su u Košarkaškom klubu Zadar. Sve je krenulo u četvrtak kad se održala, pomalo »iz neba pa u rebra«, revijalna utakmica košarkaša Zadra s teniskim zvijezdama Adria Toura. Dan poslije, u petak na 15. obljetnicu prvog naslova prvaka Hrvatske, Nadzorni odbor je dao zeleno svjetlo izborniku hrvatske reprezentacije da može, ako on to želi!?, sjesti na uvijek užarenu klupu Zadra. Subota je bila poput zatišja pred buru, a onda je nedjelja donijela crne oblake kad je objavljeno da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na Covid-19. Velika zabrinutost je zavladala u klubu jer je njihovih šest igrača kao i glasnogovornik imalo direktan kontakt sa zaraženim tenisačem na toj utakmici i sve do utorka je vladala strepnja dok nije konačno stigla dobra i olakšavajuća vijest da su svi članovi KK Zadar negativni na testu na Covid-19. Pravi ringišpil, itekako neočekivan, ali sa sretnim epilogom. Sva ta događanja koja su u neposrednoj vezi sa Adria Tourom zasjenile su događaj na kojeg se čekalo od tog petka i sjednice NO-a. Dolazak izbornika hrvatske reprezentacije Veljka Mršića koji je po predviđenom hodogramu trebao na Višnjik stići prekjučer, u utorak, no situacija s koronavirusom nažalost cijeli zamišljeni proces je odgodilo za neko drugo vrijeme, nadamo se u skoroj budućnosti. Sva šestorica igrača koja su igrala tu revijalnu utakmicu su unatoč negativnim testovima na koronu primorani na 14-dnevnu samoizolaciju tako da je izbornikov dolazak i saznanje hoće li potpisati za Zadar ili ne zasad palo u drugi plan.
No, dok se ne ne pojavi Mršić na Višnjiku su se jučer pobrinuli održati zavidnu razinu »medijske pažnje« koju imaju u posljednje vrijeme sa zahvalom bivšem treneru, ujedno i najtrofejnijem treneru Zadra u povijesti, Danijelu Jusupu na onome što je napravio sa svojom momčadi minule sezone, a posebno za vraćanje Krešinog kupa u Zadar nakon 13 godina čekanja. Lijepa gesta nema što, a uoči početka pregovora za novog trenera iz usta sportskog direktora i direktora kluba poput jeke je odzvanjalo da će najprije sjesti za stol i razgovarati s trenerom koji je doveden lani umjesto Ante Nazora i koji je osvojio toliko željeni trofej, no sada je itekako jasno da su to sve bile obične floskule i da se Jusupa evidentno svjesno preskočilo, pa makar se radilo i o pregovorima. No, uz ovakvu oproštajnu poruku koja je objavljena na službenim stranica KK Zadar sigurno će samom Jusupu kao i velikom broju navijača koji su bili za njegov ostanak biti barem malo toplije oko srca.
»Košarkaški klub Zadar zahvaljuje se treneru Danijelu Jusupu na svemu učinjenom te na cjelokupnom angažmanu usmjerenom prvoj momčadi Zadra protekle sezone. Sezonu 2019./2020. pamtiti ćemo po mnogočemu, ali ponajviše po najdražem trofeju kojeg smo, nakon punih 13 godina ponovno podigli punog srca i ponosni u zajedništvu s našim ljudima i zadarskim navijačima. Treneru Jusupu zahvaljujemo još jednom i želimo mu puno sreće na daljnjem profesionalnom planu«, poručili su bivšem treneru iz kluba.