Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Krste Ramić: Investicijama i novim radnim mjestima do demografske obnove

25.06.2021. 13:08


HDZ i naredne četiri godine ima vlast u Općini Starigrad, načelnika i Općinsko vijeće. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća u kojem HDZ ima 6 od 9 vijećnika, Marko Marasović (HDZ) izabran za novog – starog predsjednika. Potpredsjednici su Marina Vukić (HDZ) i Maja Milovac (SDP-HNS).
– Hvala svim vijećnicima na ukazanom povjerenju. Svim vijećnicima čestitam na ulasku u Općinsko vijeće gdje ćemo naredne četiri godine svi zajedno raditi za dobrobit naše općine i zastupati interese naših mještana. Interes općine mora biti iznad svih političkih prijepora, kazao nam je Marasović.


Martina Špalj umjesto Jole Petričevića
Konstituirajućoj sjednici je predsjedao pročelnik Marin Čavić do izbora prvoga člana s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova, a po izboru predsjednika Općinskog vijeća vođenje sjednice preuzima izabrani predsjednik.
Na sjednici su izabrana slijedeća radna tijela: Mandatna komisija u čijem sastavu su: Marijana Milovac, Marina Vukić i Maja Milovac; Komisija za izbor i imenovanje u čijem sastavu su: Tomislav Ramić, Ante Jukić i Martina Špalj te Komisija za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost u čijem sastavu su: Marko Marasović, Marijan Čavić i Martina Špalj.
Nakon izbora članova Mandatnog povjerenstva isto je konstatiralo izabrane članove predstavničkog tijela, utvrdilo da je izabrani vijećnik Jole Petričević stavio mandat u mirovanje, a sukladno sporazumu između SDP-a i HSS-a zamjenjuje ga Martina Špalj, te da je Marko Marasović prvi izabrani član s liste koja je dobila najviše glasova.


Prisega i himna
Nakon utvrđivanja rezultata izbora verificirani su vijećnički mandati i položena prisega te je utvrđeno da dužnost općinskih vijećnika počinju obnašati vijećnici: Marko Marasović, Marijana Milovac, Marina Vukić, Ante Jukić, Tomislav Ramić i Marijan Čavić (svi HDZ), Maja Milovac i Martina Špalj (SDP – HSS), Višeslav Dokoza (kandidacijska lista grupe birača nositelja Višeslava Dokoze).
Izborom predsjednika konstituirano je Općinsko vijeće te je intonirana himna i minitum šutnje odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Svečanu prisegu za obavljanje dužnosti općinskog načelnika dao je Krste Ramić, također novi-stari načelnik Općine Starigrad.
– Čestitam izabranim vijećnicima i predsjedniku Vijeća na imenovanju, kazao je Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad, napomenuvši na kraju što je najvažnije za prosperitet općine.




Komunalna i infrastrukturna izgradnja
– Nadam se da ćemo voditi konkretne razgovore i imati ideje za napredak našega kraja i da ćemo zajedničkim snagama pokušati riješiti i probleme našeg kraja, ali i napraviti neke nove stvari. Međusobnim razumijevanjem, zajedništvom i upornim radom učinit ćemo našu općinu još boljom, a zajedničkim snagama, znanjem i novim projektima nastavit ćemo dalje raditi za bolji i ugodniji život svih naših mještana. Najbitnija je komunalna i infrastrukturna izgradnja kako bi se stvorili uvjeti za investicije i otvaranje novih radnih mjesta. Za to su nam potrebne i državne mjere i poticaji, a nakon toga bi se i demografska slika popravila u narednim godinama, poručio je Ramić.