Malo Mini, malo Jumbo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Članovi Jadrana nastupili na dva natjecanja
Autor: 
Sutra će se u Zadru u uvali Jazine odrržati druga regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije
VK JADERA
Zadrani na Peručkom jezeru

Veslači Jadrana nastupili su na tradicionalnoj međunarodnoj Jumbo regati koja je održana na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. U sezoni koja je otežana zbog pandemije koronavirusa, bilo je to prvo okupljanje svih hrvatskih veslačkih klubova nakon prošlogodišnjeg Hrvatskog veslačkog prvenstva, koje je održano u rujnu. Veslači Jadrana osvojili su ukupno šest medalja, a najviše uspjeha imali su kadeti osvojivši ukupno pet medalja. Druga mjesta na regati osvajali su u četvercu bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Roko Skočić, zatim Viktorija Aleta i Dora Turčinov u dvojcu na pariće kadetkinja te Viktorija Aleta u samcu kadetkinja. Treći su bili u četvercu na pariće kadeta Mateo Matešić, Bartol Cuković, Rafael Brkić i Toni Čurković, zatim u četvercu Gig kadeta Marino Hrboka, Rafael Brkić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Toni Čurković te u dvojcu na pariće kadeta Mateo Matešić i Bartol Cuković. U finalima su još veslale i sljedeće posade koje su zauzimale sljedeća mjesta: četvrti su bili u četvercu bez kormilara juniora Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić i Luka Kovač, u dvojcu na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera te Elvis Vrkić, Đani Švenjak, Lovre Kurtin i Niko Škarpona u četvercu bez kormilara mlađih juniora te Dominik Ferjančić i Toma Rogić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora. Peta mjesta zauzeli su Sara Žuvanić u samcu juniorki i Frane Bencun u lakom samcu juniora. Šesto mjesto su u dvojcu bez kormilara zauzeli Petar Miloš i Ivan Mustać te Maris Milin u samcu seniorki. U finalu B nastupili su Luka Kovač i Bernard Murtić u dvojcu bez kormilara juniora i zauzeli treće mjesto kao i Petra Babara i Mihaela Kos u dvojcu na pariće mlađih juniorki. Isti plasman imala je i Dora Turčinov u samcu kadetkinja. U utrkama eliminacija su ispali Luka Ivković u samcu juniora, Niko Škarpona i Elvis Vrkić u dvojcu na pariće, Đani Švenjak i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće mlađih juniora, Luka Petković i Matej Milin u dvojcu na pariće mlađih juniora, Augustina Mihatov u samcu kadetkinja, Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Adi Hadžić u četvercu na pariće kadeta te Rafael Brkić i Toni Čurković u dvojcu na pariće kadeta.

Regata u Vrlici

Najmlađi natjecatelji prethodno su nastupili na prvoj ovogodišnjoj regati Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije koja je održana na veslačkom centru Garjak u blizini Vrlike. Idealni uvjeti za veslanje na Peručkom jezeru donijeli su i odlične rezultate za kadete Jadrana koji su bili najbolji u ukupnom redoslijedu u svojem uzrastu. Regate Mini Kupa održavaju se na sprinterskoj dionici duljine 500 metara, a namijenjene su uglavnom za kadete, iako nastupaju i uzrasti mlađih juniora te juniora ali samo u ograničenim disciplinama. Zadrani su nastupili samo u kategorijama kadeta A i B, uz jednu posadu mlađih juniora. Ukupno su kadeti Jadrana osvojili devet medalja od čega četiri prva, tri druga i dva treća mjesta. Prva mjesta osvajali su četverac na pariće u sastavu Mateo Matešić, Bartol Cuković, Rafael Brkić, Toni Čurković, dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta, samac kadeta Toni Čurković i četverac GIG kadeta u sastavu Adi Hadžić, Enzo Melada, Frano Kolega, Toni Zalović i kormilar Franko Božić. Drugi su bili Dora Turčinov u samcu kadetkinja, Bartol Cuković i Mateo Matešić u dvojcu na pariće kadeta i četverac GIG mlađih kadeta u sastavu Teo Škarpona, Adrian Vidović, Nikica Ćurko, Franko Božić i kormilar Toni Čurković. Treća mjesta osvajali su Viktorija Aleta u samcu kadetkinja i četverac GIG kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Toni Čurković. Četvrto mjesto osvojili su Luka Burela i Stipe Mihatov u dvojcu na pariće mlađih juniora dok Filip Matešić nije uspio završiti utrku u samcu mlađih kadeta. U Vrlici su sa veslačima bili treneri Petar Milin i Marko Dragičević. Sljedeća regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održat će se sutra u Zadru u uvali Jazine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno