Iz objekta u Novom Vinodolskom deložirana 27-člana obitelj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
objekt smjesta uništen
Velika obitelj koja više desetljeća ilegalno koristi objekte u vlasništvu KD-a Ivanj u blizini nogometnog igrališta deložirana je uz nazočnost članova DVD-a, hitne pomoći i interventne policije
A. PERIČIĆ
Deložacija mnogočlane obitelji na Krasi

Nakon višestrukog odgađanja deložacije dvadeset i sedam članova obitelji koja u Novom Vinodolskom više desetljeća ilegalno koristi objekte u vlasništvu komunalnog društva Ivanj, do deložacije je jučer naposljetku došlo. Riječ je o objektu koji se nalazi na Krasi – predjelu Novog Vinodolskog, odmah do nogometnog igrališta Bahalin.

Nehumani uvjeti

– Nakon dvije odgođene deložacije, sve su nadležne institucije morale znati da će do ovoga trenutka jednostavno doći. Važno je naglasiti kako smo mi odrađivali bezbroj sastanaka, pokušavali smo naći rješenje iz ove nezgodne situacije koje bi bilo na dobrobit svih kojih se to tiče, ali do toga jednostavno nije dolazilo. Grad nema snage i mogućnosti sam riješiti tako golem problem, ali smo otvoreni za suradnju – ističe gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković i podsjeća kako su prije dvije godine u gradskom proračunu bila predviđena sredstva za pomoć deložiranoj obitelji, ali se to nije realiziralo jer je s druge strane, koja se također obvezala pomoći, a riječ je o predstavnicima Romske zajednice na čelu s Veljkom Kajtazijem, pomoć izostala.

Netom ispražnjeni objekt smjesta je srušen / Snimio Ante PERIČIĆ

Netom ispražnjeni objekt smjesta je srušen / Snimio Ante PERIČIĆ

– Jučerašnja je deložacija bila neizbježna jer je naš KTD Ivanj morao doći u posjed svoga zemljišta i, iako svi akteri nisu zadovoljni, mislim da mogu biti jer su stanovnici te građevine, od kojih je velik broj bio maloljetan, živjeli u nehumanim uvjetima opasnima po život – prepričava gradonačelnik Cvitković.

Susjedi odahnuli

U razgovoru sa susjedima doznajemo kako je jučerašnja deložacija za njih bila povijesni trenutak, jer je i njihova kvaliteta života desetljećima bila narušavana zbog svakodnevnog paljenja otpada, opasnosti od požara, problema sa strujom, a nerijetko i nasilja. Članica deložirane obitelji Fikrija Jašarević kazala je kako nije ništa znala o deložaciji, a iz gradskih institucija tvrde suprotno – u više navrata su ih o istoj informirali, a Jašarević dodaje kako ih grad ne bi trebao ostaviti na ulici, već bi im trebao osigurati smještaj.

– Do toga je i moglo doći, kazuje gradonačelnik Cvitković, da je bilo više volje svih aktera koji su trebali u procesu aktivno sudjelovati.

Na licu mjesta bili su članovi DVD-a San Marino, hitne pomoći i interventne policije te je objekt nakon deložacije smjesta uništen. Članovi obitelji su, nakon deložacije i uništavanja njihova dojučerašnjeg doma, prosvjedovali ispred novljanske Gradske uprave.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)