Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Božić: Vjerujem u sebe i pobjedu

Autor: Čedo Fabulić

24.07.2008. 22:00
Božić: Vjerujem u sebe i pobjedu

Foto: Vedran SITNICA



U Zadru sam se osjećao ugodno, što je vrlo važno za završne pripreme. Mislim da sam sada spremniji i bolji nego prije zadnjeg meča u Širokom Brijegu i prošle godine na Pagu kada sam tukao Mocka, kazao je Božić
Novalja je poznata kao turističko odredište, međutim večeras će biti u središtu pozornosti kao boksačko središte. Naime, na nogometnom igralištu hrvatski interkontinentalni prvak 33-godišnji Stjepan Božić izići će u ring i pokušati obraniti naslov protiv 25-godišnjeg Armenca Romana Aramiana. O Božiću ne treba trošiti puno riječi, dok je Aramian boksač s adresom u Njemačkoj i do sada je imao 32 borbe od kojih je dobio 25 i to čak 17 nokautom. Doživio je sedam poraza, ali je samo jedanput bio nokautiran.
– O koliko se dobrom borcu radi kazuje podatak da nije izgubio u posljednje četiri godine – kaže Božić i nastavlja.
– Armenac je možda čak i opasniji od Talijana Sanavije koji je otkazao meč. Prije četiri godine pobijedio je Branka Šobota na bodove, a kasnije i Osječanina Aleksandra Šipoša s kojim sam ja svojevremeno sparirao. Šipoš je odličan borac, a kad ga je Aramian pobijedio to je najbolji znak koliko će biti težak suparnik.
U Zadru ste na pripremama proveli tri tjedna?
– Da, tu se osjećam ugodno, što je vrlo važno za završne pripreme. Mislim da sam sada spremniji i bolji nego prije zadnjeg meča u Širokom Brijegu i prošle godine na Pagu kada sam tukao Mocka. Naporno sam radio za ovaj meč, vjerujem u sebe, vjerujem u pobjedu – kaže Božić.
Pobjeda protiv Aramiana Božiću bi donijela ulazak među prvih pet na WBA svjetskoj rang ljestvici, što je velika stvar. S obzirom da je u Novalji trenutačno kao u mravinjaku, očekuje se puno gledalište, kapacitet od 4.500 sjedećih mjesta na novaljskom igralištu bit će sigurno ispunjen do kraja.