U Zagrebu ubijen Tvrtko Tomičić

Slika korisnika admin
Autor: 
tomicic
Filip BRALA
Tomičićevo privođenje u Zadru

Noćas je u Zagrebu ubijen Tvrtko Tomičić, poznat kao jedan od optuženika u  procesu tzv. zločinačkoj organizaciji. Na Tomičića je iz kalašnjikovau klubu Diogeneš  pucao Miroslav Jelić, a tridesetak metaka bilo je više nego dovoljno za Tomičićevo ubojstvo.

Tomičić je već poznat policiji, a odslužio je i tri godine zatvora za pokušaj ubojstva Željka Šobota, ali oslobođen je optužbi da je član zločinačke organizacije. Poznat je  po nizu ekscesa u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Tako se u Zadru u listopadu prošle godine Tomičić sukobio s vlasnikom caffe-bara Papillon Tihomirom Kneževićem.  Tada je Tomičić u društvu s još dvije osobe oko 4 sata ujutro došao u caffe bar "Papillon" na Putu Petrića, gdje je uz uporabu vatrenog oružja prijetio Tihomiru Kneževiću (49), nakon čega ga je udario pištoljem i nanio mu lakše ozljede. Odmah po dojavi Tomičić i dvojica Zadranina u dobi od 24 i 25 godina zatečena su u Velebitskoj ulici.

Tomičić je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom i teška ozljeda u pokušaju, a dvojica Zadrana počinili su kaznena djela narušavanja nepovredivosti doma. Istražni sudac Boris Babić pustioje Tomčića na slobodu uz mjeru opreza, odnosno zabranio mu prilazak i obilaženja caffe bara Papillon. Povod obračuna između Tomičića i Kneževića nije poznat.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno