Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Još jedna slika za pamćenje

Autor: Krešimir Bukvić

24.07.2009. 22:00
Još jedna slika za pamćenje

Foto: Filip BRALA



Ovogodišnji Millennium jump opravdao je očekivanja organizatora- 1500 skakača u razmaku od po sat vremena četiri je puta skakalo u vodu – slobodnim stilom iz zaleta, skokom na glavu, na bombu te na glavu domino efektom. Među Zadranima i ovaj put se našlo mnogo turista, a svi su bili zadovoljni jer su na ovaj način mogli nekome i pomoći – sav prihod namijenjen je školi plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju.


–  Današnji turist nije kao onaj nekad: dekica, malo pamidora i plaža, današnji turist hoće neko događanje, nešto novo, da doživi nešto što nije osjetio kod kuće, a to upravo grad Zadar nudi. U Hrvatskoj se zna da smo grad događanja, a Millennium jump je upravo jedan od naših najprepoznatljivijih događaja, dragocijen gradu turizma, i svima nama skupa, rekao je dogradonačelnik Dražen Grgurović u predahu između skokova.


– I ja bih se bacila da su tu moja dva sina pa da pred njima postanem jedna superman mama, no kako ih nema to ću ostaviti za neku drugu priliku. Tu sam da otpjevam dvije pjesme na kranu 25 m visine, malo sam uzbuđena zbog toga jer imam strah od visine, no fascinatno je biti sudionik ove akcije, rekla je Sandra Bagarić, operna pjevačica.
– Puno ljudi, svi se lijepo zabavljaju, sunce, more, nema boljega. Sve je super  i jako mi je drago da sam danas ovdje. Odlična ideja koju će vidjeti cijeli svijet, što je izvrsno za našu turističku promidžbu, da svijet vidi što se to događa u našem lijepom Zadru, kaže vizažistica Martine Thomas.