Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Klape iznimno zadovoljne osvojenim plasmanom

24.07.2011. 22:00
Klape iznimno zadovoljne  osvojenim plasmanom


Na Trgu Sv.  Mihovila u Omišu u petak je  održana završnica muških  klapa 45. Festivala dalamtinskih klapa. Nastupilo je dvanaest najboljih muških sastava: Oštro iz Konavla, Morbin iz Donjeg Humca, Puntari iz Omiša, Omiš iz Omiša,  Bibinje iz Bibinja, Kaleta iz  Zadra, Adrion iz Makarske,  Braciera iz Bola, Bunari iz  Vodica, Pinguentum iz Buzeta, Grdelin iz Zagreba i  Šufit iz Split.
Ove godine su se prvi put u  finalu našle dvije klape iz Zadarske županije: Kaleta i Bibinje. Iako nisu izborile sudjelovanje u superfinalu, koje  je održano u nedjelju, članovi  klapa iznimno su zadovoljni  osvojenim plasmanom. Klapa Kaleta zauzela je osmo  mjsto s osvojenih 49,3 boda,  a Bibinje sa 49,7 našla se na  devetom mjestu.
 Petar Bajlo iz klape Kaleta  kazao je da su, iako nisu ušli u  superfinale, zadovoljni s osmim mjestom.
– Ispjevali smo dvije pjesme  koje smo prethodno izveli u  izbornoj večeri, to su “Pisma  družbi” i “Na Ciovu Šaldun”.  Nastup smo odradili vrlo dobro i zadovoljni smo sa svim,  zaključuje Bajlo.
Voditeljica muške klape Bibinje Iva Mustać Klarić, također je zadovoljna s plasmanom i nastupom.
– Otpjevali smo korektno  dvije pjesme “Spomeni se jedno vrime” i “Na grebun oca  moga”. Kritike na naš nastup  su bile izvrsne. Tenor klape  Cambi kontaktirao nas je nakon nastupa te je kazao da  smo bili izvrsni. Nismo među  prvih šest, ali i s  devetim mjestom  smo zadovoljni,  poručuje Mustać  Klarić dodajući da  je pred klapom  nastup na festivalu  mandolina i gitara  u Opatiji.
U superfinalu,  kao novoj kategoriji ovogodišnjeg  festivala, našlo se u  nedjelju ukupno  13 klapa, šest  muških klapa  Šufit, Grdelin,  Puntari, Bunari,  Braciera, Pinguentum, četiri ženske  vokalne skupine Neverin, Armorin, Ventula, Dišpet te tri  mješovita sastava Versi, Kaše  i Mareta. Dodjelom “Omiške  zlatne stine” klapi Pinguentun iz Buzeta, rad kipara  Kažimira Hraste, zaključeno  je superfinale 45. Festivala  dalmatinskih klapa u Omišu.