Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kontejnerski terminal u Gaženici

24.07.2011. 22:00
Kontejnerski terminal u Gaženici


Lučka uprava Zadar podnjela je Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zahtjev za provedbu postupka procjene utjecaja na okoliš zahvata: Kontejnerski terminal luke Gaženica u Zadru.
Lučka je uprava potaknula pitanje sređivanja, odnosno pripreme dokumentacije za gradnju terminala a nakon što je prostornim dokumentima konačno usvojena dokumentacija teretne luke u Gaženici koja predviđa i dva kontejnerska terminala. Zahvat bi obuhvaćao izgradnju platoa za skladištenje kontejnera, poslovnih objekata, parkirališta, te pripadajuće infrastrukture.
Ministarstvo sa svoje strane informira javnost o zahtjevu, formirat će se stručno savjetodavno povjerenstvo, te osigurati javna rasprava. U postupku će biti uključeni Ministastvo zaštite okliša i graditeljstva, Ministarstvo mora, prometa…, Hrvatske vode, Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije, Zadarska županija i Grad Zadar.
Time se potvrđuju prethodne aktivnosti Lučke uprave na sređivanju dokumentacije i pripreme za gradnju kontejnerskog terminala a za što se Lučka uprava namjerava nadmetati za sredstva Europskih fonodva.
Gradnja kontjenerskog terminala bio bi značajan zahvat na prostoru teretne luke u Zadru komplementaran aktivnostima koje se godinama provode na gradnji Trajektnog terminala Gaženica, na što se ovaj prostor naslanja.