Kontejnerski terminal u Gaženici

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Gradnja kontejnerskog terminala (u pripremi) bio bi prvi veći zahvat u teretnu luku Gaženica nakon dugo vrmena i komplementaran postojećim radovima na Trajektnom terminalu

Lučka uprava Zadar podnjela je Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zahtjev za provedbu postupka procjene utjecaja na okoliš zahvata: Kontejnerski terminal luke Gaženica u Zadru.

Lučka je uprava potaknula pitanje sređivanja, odnosno pripreme dokumentacije za gradnju terminala a nakon što je prostornim dokumentima konačno usvojena dokumentacija teretne luke u Gaženici koja predviđa i dva kontejnerska terminala. Zahvat bi obuhvaćao izgradnju platoa za skladištenje kontejnera, poslovnih objekata, parkirališta, te pripadajuće infrastrukture.

Ministarstvo sa svoje strane informira javnost o zahtjevu, formirat će se stručno savjetodavno povjerenstvo, te osigurati javna rasprava. U postupku će biti uključeni Ministastvo zaštite okliša i graditeljstva, Ministarstvo mora, prometa..., Hrvatske vode, Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije, Zadarska županija i Grad Zadar.

Time se potvrđuju prethodne aktivnosti Lučke uprave na sređivanju dokumentacije i pripreme za gradnju kontejnerskog terminala a za što se Lučka uprava namjerava nadmetati za sredstva Europskih fonodva.

Gradnja kontjenerskog terminala bio bi značajan zahvat na prostoru teretne luke u Zadru komplementaran aktivnostima koje se godinama provode na gradnji Trajektnog terminala Gaženica, na što se ovaj prostor naslanja.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno