Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Publika uživala u starim plesovima i napjevima

24.07.2011. 22:00
Publika uživala u starim plesovima i napjevima


Ovogodišnja 6. večer folklora i starih običaja pod nazivom “Poličniku lipši si od grada” održana je prošle subote u dvorištu crkve Sv. Nikole u Poličniku. Ova tradicionalna manifestacija, koju organiziraju KUD “Carza” iz Poličnika i Općina Poličnik i ove je godine okupila veliki broj posjetitelja. Mnogi su tako toplu ljetnu večer iskoristili za uživanje u tradicionalnim napjevima ovdašnjeg kraja, ali i napjevima iz drugih sredina, jer na ovogodišnju su manifestaciju stigli su gosti iz Siska i Miljevaca. Okupljenima se najprije predstavio domaćin KUD “Carza” iz Poličnika otvorivši večer izvedbom svoje pjesme  “Poličniku lipši si od grada”, a potom su uslijedili su nastupi ostalih KUD-ova i to KUD-a “Bokolje” iz Dobropoljane, KUD-a “Luzarica” iz Pridrage i KUD-a “Sveti Mihovil” iz Galovca. Nešto drukčiji prizvuk članova KUD-a koji su osim drukčijih napjeva predstavili i potpuno drukčiju nošnju okupljeni su imali priliku čuti i vidjeti na nastupu KUD-a “Miljevci” iz Miljevaca i KUD-a “Hrvatsko srce” Odra Žabno iz Siska.
Zadovoljstvo još jednom večeri folklora i starih običaja izrazio je i Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, istaknuvši kako su ovakve smotre najljepši način za opuštanje u ljetnim mjesecima nakon cjelogodišnjih radnih obveza.
– Po meni su ovakve smotre bilo gdje jako dobre, jer nakon svih onih obveza tijekom godine ljudi imaju priliku opustiti se. Osim toga, članovi KUD-ova putuju u druge sredine, druže se, stječu poznanstva, razmjenjuju iskustva i mišljenja, a sve je to jako lijepo i pozitivno, kazao je Lončar, istaknuvši kako Općina podržava brojna kulturno-sportska događanja, koja se upravo u ovom razdoblju događaju u gotovo svih deset mjesta na području općine Poličnik.
– Zadovoljni smo s ovogodišnjom večeri folklora i njezinom posjećenošću, tim više jer su se u isto vrijeme slična događanja održavala i u drugim mjestima. Sve je prošlo iznimno dobro, ali moram priznati da bih volio da ubuduće budemo još i bolji te da se naš KUD “Carza” potrudi i kao domaćin predstavi u još boljem svijetlu, kazao je Lončar.