Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Županijski nogomet: Počele prijave za ligaška natjecanja

24.07.2011. 22:00
Županijski nogomet: Počele prijave za ligaška natjecanja


Iz tajništva Malonogometnog saveza ZŽ obaviješteni smo da se prijave malonogometnih klubova za sudjelovanju u natjecanjima primaju od 11. srpnja, a trajat će do 1. rujna i to svakog ponedjeljka od 10 do 11 i četvrtkom od 17 do 18 sati. Kod prijave je obvezno da predstavnici klubova dođu u savez i dosadašnji sudionici klubovi donesu sportske iskaznice igrača kako bi se izvršila preregistracija igrača. Informacije se mogu dobiti na mob. 095 8894693 (Mate) i 098809301 (Toni).
“PRIDRAGA 91.”: Veterani Hajduka ponovno pobjednici
Pobjednici 13. tradicionalnog memorijalnog turnira “Pridraga 91.”, koji je održan upravo na 20. obljetnicu pogibije bivšeg igrača Hajduka Mile Čuline Bulina (kao pripadnik 1. GBR Tigrovi poginuo u Erdutu), igrači su veterana četvrtoligaša pridraškog Hajduka, koji su tako drugi put uzastopno osvojili turnir. Inače 13. turnir je odigran u skoro nemogućim uvjetima, po velikoj kiši i skliskom asfaltnom terenu, ali je zahvaljujući entuzijazmu organizatora i hrabrosti sudionika ipak regularno priveden kraju sa svim predviđenim ceremonijama. U polufinalu su se sastali Hajduk veterani (Pridraga) i Udruga Tigar, a dobili su domaćini sa 3:2. 112. brigada HV (Zadar) i Specijalna policija – Poskoci nisu igrali zanimljivu utakmicu, pošto je 112. brigada slavila sa 10:0. U susretu za 3. mjesto Udruga Tigar je bila bolja od SP Poskoci sa 4:2, a u finalu su veterani Hajduka sa 3:1 bili bolji od 112. brigade. Pobjednička momčad veterana Hajduka je nastupila u sastavu: Zvonimir Pedić, Jure Čulina, Dragan Buterin, Tomislav Viduka, Mario Klapan, Željko Zubčić, Mario Pedić, Ivica Strika, Rafael Sušić, Ivica Rončević i Davor Bakić pod vodstvom trenera Jure Jergana. Turnir je otvorio i zaključio brigadni general Tome Medved iz Zagreba. Po završetku ovoga Memorijala svečano su uručene nagrade najuspješnijim momčadima i pojedincima. Najbolji igrač je Tomislav Viduka (Hajduk veterani), najbolji strijelac sa tri pogotka Nikola Gusar (112 brigada), a titulu najboljeg vratara je ponio Zvonimir Pedić (Hajduk veterani).
– Zbog momčadi Udruge Tigar željeli smo da se i pored ovakvog vremena turnir ipak održi, jer se u veteranima Tigrova nalaze igrači iz cijele Hrvatske – ističe predsjednik Hajduka Zvonimir Pedić.
Krenuli i Crničani
Već tjedan dana sve kategorije Dalmatinca obavljaju pripreme za iduću sezonu. Treneri Ivan Morić i Ante Morić imaju pune ruke posla jer je upravo u tijeku testiranje igrača i rad na podizanju fizičke spreme.
U Crnom su prošlu sezonu vrlo dobro odradili kadeti koji su bili prvi i drugi u Županijskoj ligi, mlađi i stariji pioniru su oduševili u 1. HNL jug, a seniori u čijem su sastavu uglavnom bili kadeti također su bili uspješni u ŽNL. I ove sezone seniorsku momčad će uz nekoliko starijih participirati kadeti, a pionire će opet čekati prvoligaška iskušenja.
Kadeti će možda biti nešto oslabljeni jer su za Filipa Konfortu i Antonija Brzoju zainteresirani Rijeka, odnosno Slaven Belupo s čijim su pomlatkom na pripremama i, ako zadovolje, odlaze iz Crnog. Što se tiče kategorije tića, radi se na popunjavanju momčadi te se stoga vrši upis u Školu nogometa za dječake rođ. 1999 i mlađe. Prijevoz do Crnog i natrag je osiguran, a dodatne informacije mogu se dobiti na mob. 098/920 41 85 (Ante Morić).


IN MEMORIAM:  Milivoj Jose Burčul – Lućo
Cijela sportska javnost Zadra i Hrvatske ostala je zatečena viješću da je nakon kratke i teške bolesti preminuo Milivoj Jose Burčul – Lućo, rođen 28. rujna 1965. godine u Galovcu.
Već kao mladić Lućo je počeo graditi nogometnu karijeru u mlađim uzrastima NK Bagata, da bi 1985. godine kao najbolji igrač prešao u NK Zadar. No nije dugo ostao u prvom timu. Imao je veliki peh. Na jednoj malonogometnoj utakmici u 24. godini sudarili su se glavama on i protivnički igrač te je Burčul prekinuo karijeru. Lućo je i nakon prekida aktivnog igranja ostao duboko u nogometu. Ostao je kao trener, organizator, sportski direktor mnogih klubova, a pogotovo svog Galovca. Lućo je bio i branitelj, stao je na branik domovine među prvima u početku rata i ostao cijelo vrijeme.
Njegov svijetao lik igrača i čovjeka ostat će u sjećanju svih ljubitelja nogometa i njegovih prijatelja suigrača, a također i onih koje je on učio nogometu. Pogreb je danas u Galovcu u 17.30.