Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dević: Više neću biti načelnica Lišana

24.07.2012. 22:00
Dević: Više neću biti načelnica Lišana


Vama ovdje ne treba načelnik već netko koga ćete napadati. Ja nemam ni volje, ni snage, ni živaca da nastavim raditi ovaj posao, rekla je prigodno načelnica Ivana Dević na proslavi Dana općine


Načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević neće se natjecati za načelničko mjesto na idućim lokalnim izborima. Dević je to nagovjestila u svom govoru na današnjem obilježavanju Dana općine u novootvorenom poslovnom objektu Braština.
Dovršetak Braštine, u kojem će uz općinske i poslovne prostore biti i budući poštanski ured, Lišanci čekaju od 1997. godine. Do sada su svečane sjednice održavane u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić pa se ovdje slobodno može govoriti o najavi odlaska načelnice koja je Općinu izvukla iz osmoljetke.
Govor aktualne načelnice mnoge je iznenadio jer se po mnogima radi o do sada najuspješnijem lideru ove općine. Dević je u 3,5 godine svog mandata ostvarila tri važna projekta za općinu i njene stanovnike: dovršila je izgradnju objekta Braštine što nisu uspjela tri njena prethodnika, omogućila je da Lišanci dobiju u zakup više od 200 hektara visoko vrijednog poljoprivrednog zemljišta te je aktivno sudjelovala u završnoj fazi izgradnje magistralnog vodovoda kroz općinu Lišane Ostrovičke.
– Mi nemamo vode u 2012. godini iako su kraj nas prošle vodovdone cijevi. Treba napraviti sekundardnu vodovodnu mrežu, ali taj projket će raditi netko drugi. Svu svoju energiju i znanje usmjerila sam na razvoj sela. Lišane Ostrovičke provodile su europski projekt koji se sada preslikava na druge općine u Hrvatskoj, rekla je Dević i kazala svojim sumještanima:
– Međutim što god da se napravi vama nije dobro. Sada kroz mjesto pričaju priče što će nama voda, nova zgrada, pošta. Vama ovdje ne treba načelnik već netko koga ćete napadati. Ja nemam ni volje, ni snage, ni živaca da nastavim raditi ovaj posao, rekla je Dević.
Koliko je Dević učinila za Lišane potvrdili su svojim riječima zadarski župan Stipe Zrilić i nekadašanji ministar, a sada saborski zastupnik Božidar Kalmeta.
– Lišane su mala, ali aktivna i hrabra Općina. Takva je postala za vrijeme načelnice Dević. Ne bi bilo dobro da se obistini ovo što je ona najavila jer bi Lišane time puno izgubile. Ona bi trebala biti načelnica barem još iduća četiri mandata, rekao je Zrilić.