Kuhari su jela pripremali pod budnim okom izbornika Marinka Jurešića. U seniorsku reprezentaciju su se plasirala čak dva kuhara iz Zadra, Tomislav Karamarko i Šime Vučetić
Kulinarska olimpijada, baš kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a drugi put na ovom središnjem svjetskom okupljanju struke nastupit će i hrvatska reprezentacija seniora. Uz to, prvi put na međunarodnoj sceni Hrvatsku će predstavljati i juniorski tim.
Hrvatski tim priprema se punom parom, što su dokazali i u restoranu Magnolija u Falkensteiner hotelu Adriana, u Resortu Borik u Zadru gdje je održan trening hrvatske seniorske reprezentacije. U njihovim delicijama uživale su i poznate osobe iz hrvatskog javnog života, TV-voditeljica Antonija Blaće te glumci Tamara Šoletić i Duško Modrinić, koji su zajedno s gostima hotela i novinarima sudjelovali u ocjenjivanju jela, toplog predjela, glavnog jela i deserta.
Duet i priča
Toplo predjelo bio je “Duet od grdobine i tune” s kompotom od svježe rajčice, pjene od mrkve i đumbira i zelenog ulja. “Šumska priča iz Hrvatske” naziv je glavnog jela sastavljenog od filea jelena u krustu, rolade od fazana s kestenom i malinama. Za desert poslužen je “Čokoladni entremet” s umakom od svježeg voća i moussea od lješnjaka.
Antoniju Blaće osvojila je “Šumska priča iz Hrvatske”.
– Nikada nisam kušala takve nevjerojatne gastronomske kombinacije. Uvjerena sam da ćemo osvojiti zlato na Kulinarskoj olimpijadi. Naše kuharice i kuhari su zakon, kaže nasmijana voditelja Antonija Blaće.
Dušku Modriniću najviše se svidio “Duet od grdobine i tune” s kompotom od svježe rajčice, pjenom od mrkve i đumbira te zelenim uljem.
Sit i sretan
– Moram priznati da mi se najviše svidjelo jelo koje su naši vrhunski kuhari nazvali “Duet od grdobine i tune”. Jela su bila fantastična tako da se planiram vratiti u restoran Magnolija, rekao je glumac Duško Modrinić, koji je nakon večer bio, kako se našalio, sretan i sit.
Čokoladna poslastica koji su kuhari poslužili za kraj nikoga nije ostavila ravnodušnim. “Čokoladni entremet”, kako desert nosi ime, poslužen je s umakom od svježeg voća i mousseom od lješnjaka.
Ova čarobna jela kulinarski reprezentativci pripremali su pod budnim okom izbornika Marinka Jurešića. U seniorsku reprezentaciju su se plasirala čak dva kuhara iz Falkensteiner grupacije, Tomislav Karamarko iz hotela Adriana i Šime Vučetić iz Hotela & spa Iadera, kao i ostali vrsni kuhari Anđelko Levanić, Slađana Herman, Tomislav Hruban i Rafaela Mihatović.
– Hrvatska gastronomska ponuda doista je bogata i zanimljiva zbog čega vjerujemo u svoj uspjeh na Kulinarskoj olimpijadi. Zanimljivo podneblje, spoj mediteranske i kontinentalne hrane ključ su za uspjeh, kaže Tomislav Karmarko, šef kuhinje Falkensteiner hotela Adriana u Zadru.
najnovije
najčitanije
Zadar
prometno edukativna akciju
U Zadru održano županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2024”
Gastro
Savršen desert
Naišli smo možda najjednostavniji recept za sočnu čokoladnu tortu
Zadar
TRAGOM BOGATE PROŠLOST
SICU zasluženo nosi epitet kapitalnog objekta kulture
Nogomet
Nogomet
Rakitić planira produžiti ugovor sa saudijskim klubom. I supruga i kćeri su zadovoljne životom u Rijadu
Hrvatska
europska inicijativa
“MY VOICE, MY CHOICE” Započelo prikupljanje potpisa za siguran i dostupan pobačaj!
Zadar
ryanair
NOVA AKCIJA Iz Zadra letite u više od 30 europskih destinacija za 13 eura!
Hrvatska
TEŠKA NESREĆA
VIDEO Autobus kod Krvavice sletio s Jadranske magistrale u provaliju, vozač prevezen u bolnicu
Zadar
MELADA
ĐIR PO KVARTU (9) Stanovnici Melade ukazuju i na negativnosti: ‘Kao da sam na Lučkom…’
Zadar
Sunset Sports Media Festival
Talijanska nogometna legenda Alessandro Del Piero stiže u Zadar!
Crna Kronika
PU ZADARSKA