Turisti se kupaju, a Morske orgulje sviraju

Slika korisnika valentinam
TOGA NIGDJE NEMA
Dolazimo iz Belgije i u vodiču smo pročitali kako trebamo posjetiti Morske orgulje. Zaista je izvrsno što se možete kupati u centru grada, rekao je Stijn koji je dan iskoristio za kupanje ne rivi. Dodao je kako je super da se može kupati i slušati zvuk Orgulja, ali da bi bilo još bolje kad bi se čule pod morem
Arif SITNICA
Nezaobilazne Morske orgulje

Zadarska riva s Morskim orguljama i Pozdravom Suncu jedno je od "must see" mjesta za turiste. I jučer ujutro bila je prepuna  šetača, ali i onih koji su došli doživjeti jedinstveno iskustvo kupanja u  staroj gradskoj jezgri i na Morskim orguljama.

Morske orgulje vrvjele su brojnim kupačima - velikim i malim, koji  su htjeli Zadar zapamtiti i po tom fenomenu.

Kupanje na rivi, a samim time i na Morskim orguljama u principu nije dopušteno, ali budući da je i to jedna od tradicija našeg grada, iz  Grada puštaju da uživaju u morskim radostima. Ipak, ističu, kako kupači trebaju biti svjesni kako riva nije plaža te moraju paziti na brodove.

Jedinstveno iskustvo

 - Dolazimo iz Belgije i u vodiču Lonley planet pročitali smo kako trebamo posjetiti Morske orgulje i okupati se kod njih, što smo i učinili.  Zaista je izvrsno što se možete kupati u centru grada, rekao je Stijn iz  Belgije koji je prvi dan boravka u Zadru iskoristio za kupanje ne rivi. Dodao je kako je super da se može kupati i slušati zvuk Orgulja, ali da bi bilo  još bolje kad bi se čule pod morem.

Jacqueline iz Austrije smo zatekli dok se s obitelji kupala na Morskim  orguljama. Oni su isto bili vrlo sretni jer su doživjeli jedinstveno iskustvo  kupanja na Morskim orguljama.

 - Sve je izvrsno, more je čisto, vrijeme je fantastično, zaista nam se  sviđa, ona je već lani boravila u Mandrama na Pagu te su u Zadar došli  na jednodnevni izlet prilikom kojega su posjetili Orgulje. Tada su odlučili  da će se vratiti i zaplivati ispred Orgulja.

Nedostaje tabla s informacijama

 Maria i Ryan iz Engleske na proputovanju su kruzerom te su u Zadar  došli samo na jedan dan.

- Zadar su mi preporučili prijatelji, a i čitao sam na internetu. Tamo  sam vidio i podatke o tome što treba posjetiti, a između ostalog stoje i  Morske orgulje te Pozdrav Suncu, pojasnio je Ryan.

Njegova majka Maria slaže se s njim, ali ističe kako je problem što na  prostoru Pozdrava Suncu i Morskih orgulja nema nikakve table s informacijama niti karte gdje se nalaze i kako doći do Foruma.

 - Izašli su iz autobusa i nismo znali kuda dalje, kako doći do centra.  Mislim da bi trebalo staviti neku ploču na kojoj će biti objašnjeno što  Pozdrav Suncu predstavlja te nekakva karta da znamo kamo ići, što vidjeti, kazala je gospođa Maria dodavši da je grad prekrasan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)