Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

FOTOGALERIJA: Američki avioni MC-130 u bazi u Zemuniku

25.07.2018. 08:53
FOTOGALERIJA: Američki avioni MC-130 u bazi u Zemuniku


Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku obišli su u utorak, 24. srpnja, avione MC-130 iz sastava američkih zračnih snaga.
Posade MC-130 stacionirane su u bazi Zemunik u sklopu njihovih redovitih letačkih trenažnih aktivnosti i međunarodnih preleta, a baza u Zemuniku pruža potporu u prihvatu posada i aviona.
Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnik Boris Panić kazao je kako svaki dolazak inozemnog vojnog zrakoplova izaziva pozornost kako pilota i zrakoplovnih tehničara, tako i ostalih pripadnika Hrvatske vojske u Zemuniku jer o svima njima uglavnom se saznaje kroz stručne zrakoplovne časopise, a  sada ih djelatnici mogu pobliže upoznati u svom radnom okružju.
"Nakon njemačkog Tornada ECR, francuskih Dassault Alphajeta, američkih CV-22 Ospreya, Aermacchi MB339 iz akrobatske grupe Frecce Tricolori i britanskih aviona BAE HAWK T-1 iz Red Arrowsa u prilici smo još jedanput ugostiti i letačke posade MC-130. Ovo je još jedna prigoda za boljim upoznavanjem ovog tipa aviona, ali i mogućnost za razgovore i suradnju s našim američkim partnerima", istaknuo je pukovnik Panić.