Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Od ove jeseni u OŠ Bartula Kašića novim nogostupom

25.07.2019. 09:27
Od ove jeseni u OŠ Bartula Kašića novim nogostupom


Radovi na nogostupu prema Osnovnoj školi Bartula Kašića u Ulici biskupa Jurja Dobrile, koji su upravo u tijeku, trebali bi biti finalizirani do sredine kolovoza. Podsjetimo, problem nedostatka nogostupa u blizini škole prisutan je već godinama, a aktualiziran je u najvećoj mjeri prije nešto više od godinu dana na jednoj od sjednica Gradskog vijeća. U svibnju su, pak, predstavnici oporbe tražili dopunu dnevnog reda sa zahtjevom za sigurnim prilazima osnovnim i srednjim školama i vrtićima grada Zadra. Problem nedostatka nogostupa u Ulici biskupa Jurja Dobrile, gdje se on sada napokon uređuje, nastao je, kako doznajemo od Darka Kasapa, pročelnika UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa.
– Problem su bili neriješeni imovinskopravni odnosi, no riješili smo ih i trenutno se radi nogostup da bi naši mališani mogli sigurno do škole. Vrijednost radova je 300 tisuća kuna, a planirani završetak je 15. kolovoza, ističe Kasap.
Pročelnik dodaje kako je u planu i rad na sustavu odvodnje, da su po tom pitanju u zadnje četiri godine obradili 310 ulica i da nastavljaju dalje.