BENKOVAČKO VIJEĆE Oporba zatražila ostavku gradonačelnika Tomislava Bulića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Vijećnici čitali pitanja, gradonačelnik će im odgovoriti pisanim putem
Na aktualnom satu po prvi puta uopće u ovom sazivu Gradskog vijeća šestorica vijećnika s Liste građana Frane Tokić čitala su već unaprijed pripremljena pitanja te dodatna pitanja na gradonačelnikova objašnjenja i niječne odgovore
Velimir BRKIĆ
Sjednica Gradskog vijeća u situaciji koronavirusa

U Vatrogasnom domu u Benkovcu održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca u kojem apsolutnu većinu ima HDZ. Sjednicu kojom je predsjedao Boris Erceg, predsjednik GV-a, obilježile su stroge mjere higijenske zaštite, godišnja financijska izvješća ustanova o kojima Grad skrbi i to Benkovića, Vodovoda i odvodnje, Radio Benkovca te TZ grada Benkovca, polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika, ali i 11 vijećničkih pitanja šestorice oporbenih vijećnika, od kojih je 10 upućeno gradonačelniku Tomislavu Buliću, a jedno njegovom zamjeniku Tomislavu Klarici.
Ništa neobično, osim što su šestorica vijećnika s Liste građana Frane Tokić po prvi puta uopće u ovom saziva Gradskog vijeća na aktualnom satu čitala već unaprijed napisana pitanja i dodatna pitanja na gradonačelnikove odgovore, jer su pretpostavljali da će na njih odgovarati i obrazlagati niječno.

Ne vidi dobro čitati

- Ne vidim dobro čitati što je ovdje napisano, ne vidim, iskreno i neplanirano je »izletjelo« Branku Guziću zvanom Brus, oporbenom vijećniku, koji je zatražio i ostavku gradonačelnika Bulića.
Kako su oporbeni vijećnici čitali pitanja, tako će im i gradonačelnik Tomislav Bulić, poručio je, odgovoriti pisanim putem iako je na neka imao kratki odgovor.
- Oko izvođenja radova na rekonstrukciji Doma kulture stvorila se tolika pompa po svim gradskim kuloarima. Zanima nas koliki će iznos Grad Benkovac morati platiti izvođaču na ime penala za prekinute radove na rekonstrukciji Doma kulture. Jeli točno da će ti penali za prekinute radove porezne obveznike Grada Benkovca koštati preko 2,5 milijuna kuna, pitao je Branko Guzić tvrdeći da su u posjedu e-maila u kojem je jedna gradska zaposlenica tražila da se pribavi očitovanje statičara u pravcu rušenja Doma.

Sve izrežirano

- Ovim činovima nanosite štetu u prvom redu Gradu Benkovcu, jer će Grad vrlo vjerojatno plaćati penale izvođaču te ćete svojim zavrzlamama srušiti jedno kulturno dobro. Od vas tražimo da se ispričate benkovačkoj javnosti i radi svega navedenoga podnesete neopozivu ostavku zbog nanošenja štete, ali i obmanjivanja javnosti, zatražio je Guzić.
- Odgovor ćete dobiti pisanim putem. Mogu tek reći da ne poznajete materiju te slobodno dođite u Gradsku upravu i vidite dokumentaciju o statici i o svemu drugom, pozvao je Bulić uz opasku da ne može kopirati ni slikati službene dokumente.
- Ja kao vijećnik neću dobiti dokumente, sve je to izrežirano i za USKOK, mišljenja je Guzić koji tvrdi i da je gradonačelnik krenuo u osvetnički pohod prema svima koji imaju veze s nezavisnom listom Frane Tokića.
- Krajem prosinca 2019. protuzakonito ste smijenili Antoniju Tokić, ravnateljicu Centra za pomoć i njegu, i na njeno mjesto imenovali gospođu Amandu Čerina, suprugu vašeg vijećnika Romea Čerine i nevjestu pročelnice Ljiljane Čerina - Bljajić. Vaša odluka o razrješenju i imenovanju ravnateljice Centra je proteklog tjedna presudom Upravnog suda poništena, kazao je Guzić.

Obrazloženje presude

- Govorite neistinu. Nije točno da je ukinuta presuda, već obrazloženje o presudi, rekao je Bulić.
Vijećnik Vice Brkljača postavio je pitanje o ukidanju ponekih poslova nakon nove sistematizacije radnih mjesta u Gradskoj upravi u kojoj su, kaže on, na raspolaganju troje djelatnika.
- Jeli ta odluka opravdana u smislu zakona i hoće li gradonačelnik biti spreman za još tri sudska postupka na teret Gradske uprave? Vidimo kako završavaju gradonačelnikove odluke na primjeru izbora ravnateljice Centra za pomoć i njegu te smjeni poslovođe u Benkoviću, kazao je Brkljača koji je postavio i pitanje kad će se raspisati natječaj za ravnatelja Razvojne agencije Benkovac na čijem je mjestu godinu i pol dana privremena ravnateljica Davorka Krnčević.
Vijećnik Josip Kamber je ustvrdio kako je gradonačelnik u svibnju 2020. godine protuzakonito na mjesto službenika za privremeno obavljanje poslova pročelnika imenovao Nevena Vuksana, a time nezakonito stavio na raspolaganje i službenika Franu Tokića. Sve to, kaže, kako bi nezakonito pogodovali očuvanju radnog mjesta Pauline Kulaš.
- Paulina Kulaš svoj mandat u ulozi zamjenice gradonačelnika zakonski je završila dobivanjem rješenja o imenovanju na mjesto pročelnice u svibnju 2020. Znate li da i sada gospođa Kulaš već dva mjeseca uživa nespojivu dužnost prema Zakonu o lokalnim izborima? Kada ćete gospođi Paulini Kulaš utvrditi nespojivu dužnost i vratiti je na mjesto pročelnice Upravnog odjela, umjesto ovdje nazočnog Nevena Vuksana, zapitao je Kamber.

«Skinuli gaće«

On je postavio i pitanje o kreditu gradonačelnikove supruge kao nositeljice OPG-au iznosu od 780.000 kuna, a koji nije bio uveden u gradonačelnikovu imovinsku karticu.
- Tražili ste da Grad bude jamac za kredit, to je dovoljno da se zna vaše znanje o kreditu. A postavio bih vam i pitanje pošto ste kupili gradsku zemlju i pošto ste je prodali, protuodgovorom je odgovorio Bulić.
Jure Prgomet, predsjednik Kluba vijećnika Liste građana Frane Tokića, postavio je pitanje zamjeniku gradonačelnika Tomislavu Klarici koji je ujedno i predsjednik skupštine Trgovačkog društva Vodovod i odvodnja Benkovac. Pitanje se odnosilo na rješenje Visokog trgovačkog suda u Zagrebu kojim je, kako je kazao, utvrđeno da je Vodovod Benkovac odustao od žalbe protiv presude Trgovačkog suda u Zadru, a prema kojoj tvrtka mora isplatiti zadarskom Vodovodu 1.025.666,15 kuna.
- Iz svega je vidljivo da ste »skinuli gaće« prema zadarskom Vodovodu. Zaključak je da se naš Vodovod i odvodnja dogovorno uništava, uvjeren je Prgomet kojemu će Klarica, također, odgovoriti pisanim putem.
Vijećnik Zoran Ledenko, predsjednik Športskog društva Vukšić, je vratio ček u iznosu od 2.500 kuna koji je Grad namijenio za sponzorstvo za malonogometni turnir u Vukšiću.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Erik
Buliću šišaj ovce i korubaj bajame po Debelom brdu. A povrdi i svoje zaposlenike da kupe vunu