Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Učenici će novu školsku godinu dočekati u obnovljenoj zgradi i pod novim krovom

25.07.2020. 07:12


Energetska obnova cijele zgrade i sanacija krovišta, u parku Vladimira Nazora, u kojoj su smještene Gimnazije Jurja Barakovića i Vladimira Nazora, škola za Primijenjenu umjetnost i dizajn te srednja Grafička škola, prema riječima aktualnog ravnatelja Gimnazije Vladimra Nazora, Rade Šimičevića, trebali bi se okončati 15. kolovoza.


Riječ je o europskom projektu koji košta 5,5 milijuna kuna te je Zadarska županija kao osnivač škola dala pristanak za ovu investiciju u kojoj sudjeluje sa 1,5 milijuna kuna, dok preostali dio iznosa obnove pokriva Europski fond u iznosu od 80 posto.


Radovi koju su započeli na zgradi prije dvije godine, prema riječima ravnatelja Šimičevića, nisu probili rokove, a iako ih je pandemija koronakrize malo usporila, oni će biti finalizirani na vrijeme.




– Obnova krova je pri kraju, trenutno se postavljaju unutarnja obloga i crijep, rekao je Šimičević, dodajući kako se radi i na uređenju toplinske izolacije u Gimnaziji Jurja Barakovića i Grafičke škole.


Šimičević je dodao da ako sve bude išlo po planu i ako ne bude više sile, aludirajući na pandemiju koronavirusa, bi učenici novu školsku godinu 2020./2020., trebali dočekati u svojim klupama, u obnovljenoj zgradi i pod novim krovom.