Poreznici zapečatili snack bar na Kolovarama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Neizdavanje računa i vođenje poslovnih knjiga
Službenici Porezne uprave uklonit će pečat po proteku roka navedenog u predmetnoj naredbi
Poreznici zapečatili ugostiteljski objekt na Kolovarama

Porezni inspektori su u petak, 22. srpnja na nepoznato vrijeme zabranili rad odnosno zapečatili poznati sezonski ugostiteljski objekt uz plažu Kolovare. U obavijesti o pečaćenju snack bara navodi se kako je razlog privremene zabrane njegova rada zbog toga što su prekršili članak 62. Općeg poreznog zakona, a radi se o članku koji obuhvaća izdavanje računa te vođenje poslovnih knjiga i evidencije.

U odluci koja stoji zalijepljena na ovom snack baru stoji kako će službenici Porezne uprave ukloniti pečat po proteku roka navedenog u predmetnoj naredbi. Poznato je kako poreznici prilikom pečaćenja objekata njihovim vlasnicima odrede novčanu kaznu, no još veća kazna im je prisilno zatvaranje na određen broj dana u špici turističke sezone odnosno izmakla zarada.

Inače, koordinirani inspekcijski nadzori turističke sezone, u kojima je sudjelovalo više od 40 inspektora Državnog inspektorata, ‘češljali’ su u četvrtak 21. srpnja poslovanje na otoku Pagu.

U samo jednom danu na području gradova Paga i Novalje te okolnih općina obavljeno je 127 inspekcijskih nadzora u kojima su koordinirano postupali turistički, tržišni, sanitarni, veterinarski, poljoprivredni i fitosanitarni inspektori te inspektori rada i zaštite na radu, zaštite okoliša te vodopravni i inspektori oprema pod tlakom.

Poseban naglasak, prilikom nadzora, stavljen je na poslovanje ugostiteljskih objekata.

Od ukupnog broja utvrđenih nepravilnosti inspektori su, gdje je zakonodavac to omogućio, u 62 slučaja primijenili načelo oportuniteta, odnosno nepravilnost je otklonjena tijekom inspekcijskog nadzora, a u preostalim slučajevima poduzete su prekršajne i upravne mjere.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno