Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Ježina: Morao sam obraniti dva gola

Autor: Roman Morović

24.08.2008. 22:00
Ježina: Morao sam obraniti dva gola

Foto: Vedran SITNICA



– Tužan sam što smo izgubili na ovaj način. Nikad bliže nismo bili da ih pobijedimo i zaista je šteta što smo izgubili na ovako naivan način. Moramo podići glave i pokušati ponoviti igru iz prvog poluvremena. Siguran sam da ćemo u tome i uspjeti u idućim utakmicama, kazao je Dragan Župan
Potpuno različito raspoloženje vladalo je u svlačionicama Zadra i Dinama nakon subotnje utakmice. I dok su dinamovci, premda bez velikog slavlja, bili vrlo zadovoljni osvojenim bodovima na teškom gostovanju, Zadrani su Stanove napustili vidno razočarani.
– Teško je bilo što reći nakon što vodite 2:0 i na kraju izgubite utakmicu. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično i zasluženo smo vodili. U drugom nas je malo zatekao onaj prvi pogodak iz slobodnjaka, dok se Dinamo nakon toga razigrao i okrenuo vodu na svoj mlin – rekao je nakon utakmice veznjak Zadra Dragan Župan.
Tuga i razočaranje
Utakmica protiv Dinama Zadranima je uvijek od posebnog značaja, stoga ih je način na koji su izgubili još više pogodio. Ipak, realno gledajući Zagrepčani su puno kvalitetnija momčad, a Zadar se što prije mora okrenuti idućim utakmicama, počevši od one u Zaprešiću, kako ne bi došao u situaciju da prvenstvo promatra s dna ljestvice.
– Tužan sam što smo izgubili na ovaj način. Nikad bliže nismo bili da ih pobijedimo i zaista je šteta što smo izgubili na ovako naivan način. Moramo podići glave i pokušati ponoviti igru iz prvog poluvremena. Siguran sam da ćemo u tome i uspjeti u idućim utakmicama – zaključio je Župan.
Teško je bilo koga okriviti nakon ovakvog poraza, a naročito mladog i neiskusnog vratara, no činjenica je da je Ježina morao bitno bolje reagirati kod prvog i trećeg pogotka Dinama.
– Teško je nešto reći nakon ovakve utakmice. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, dok smo u drugom potpuno podbacili. Prerano smo primili prvi gol u drugom poluvremenu i to nas je koštalo. Oni su vrlo brzo izjednačili, a onda došli i do pobjedonosnog gola te rutinski priveli utakmicu kraju. Mogao sam i morao obraniti dva gola – realno je priznao Ježina.
Istina je da je Ježina ove sezone već skrivio nekoliko pogodaka, no za vratara njegovog potencijala sada je najvažnije ne izgubiti samopouzdanje, a stručni stožer će tijekom tjedna odlučiti treba li mu pružiti još jednu šansu ili će priliku dobiti Vuković.
Iskupljenje u Zaprešiću
Kapetan Zadra Jakov Surać utakmicu je promatrao s tribina i silno je nedostajao Zadranima u ovom susretu.
– Šteta je što smo izgubili na ovakav način, no u prvom poluvremenu smo pokazali da znamo i možemo igrati sa svima. U drugom dijelu nas je presjekao brzi Dinamov pogodak i to im je dalo krila za povratak u utakmicu. Moramo se što prije okrenuti idućoj utakmici i pokušati već u Zaprešiću doći do prve prvenstvene pobjede – kazao je Surać.
Iako su ostvarili svoj primarni cilj i osvojili tri boda, ni dinamovci nemaju previše razloga za optimizam. Prvo poluvrijeme odigrali su očajno, a tko zna što bi se dogodilo u drugome da su Zadrani odigrali samo malo pametnije.
– Vrlo teško izborena pobjeda, u kojoj smo prvo poluvrijeme odigrali ispod našeg nivoa. Zadar je vrlo agresivno otvorio utakmicu što im se isplatilo, dok smo mi bili bez ideje prema naprijed. U poluvremenu smo se dogovorili da krenemo maksimalno što nam se isplatilo. Možemo biti zadovoljni samo pobjedom, no nikako i igrom – kazao je nakon utakmice igrač Dinama Mirko Hrgović.
Sličnog je mišljenja bio i njegov suigrač i autor dva pogotka Boško Balaban, koji je svoje izlaganje zaključio pomalo smiješnom izjavom:
– Ako možemo dostići dva gola razlike protiv Zadra siguran sam da možemo i protiv Shakhtara, rekao je Balaban.
Za kraj vrijedi spomenuti i vijest o kojoj se nakon utakmice podosta razglabalo u hodnicima Stanova, a riječ je o navodnoj ponudi Dinamova dopredsjednika Zdravka Mamića za Marina Tomasova od dva milijuna eura, no nitko od čelnika dvaju klubova tu vijest nije želio komentirati.
 
 
TUGA S JUGA – Dragan Župan i njegovi suigrači nisu mogli sakriti tugu nakon utakmice