U Zadar se lako zaljubiti

Slika korisnika admin
profjuric
Profesor Radomir Jurić upoznao studenticu Simonu Mirčetu s kulturno-povijesnom baštinom Zadra

Živim u Offenbachu, a studiram u Frankfurtu, kazala je Simona Mirčeta, dvadesetogodišnja studentica umjetnosti, filozofije i romanistike, koju smo zatekli ispred crkve Sv. Šime u društvu sveučilišnog profesora Radomira Jurića.

Profesor Jurić, u ulozi stručnog vodiča, svojim je osobitim stilom, preko povijesnih činjenica, približio studentici Mirčeti kulturno-povijesnu baštinu grada Zadra.

- Dok su mnogi turisti u ovim sparnim danima osvježenje pronašli u kupanju, ja uživam u šetnji Poluotokom i upoznavanju zadarskih sakralnih objekata i muzeja te neprocjenjivih relikvijara, poput Škrinje sv. Šimuna koja počiva na rukama baroknih kipova anđela te mramornog sarkofaga u kojemu se čuvaju moći srijemske mučenice sv. Anastazije, naglasila je studentica Mirčeta, podrijetlom iz Sinja.

Profesor Jurić je, dok je s ponosom zborio o gradu Zadru, emocije prenio i na mene pa sam se i zaljubila u ovaj predivan grad, u kojemu je osnovano prvo hrvatsko sveučilište. Nadam da ću nakon završenog studija u Njemačkoj postati stanovnik grada Zadra, otkrila je studentica Simona Mirčeta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno