Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Zadar se lako zaljubiti

Autor: Nenad Marčina

24.08.2008. 22:00
U Zadar se lako zaljubiti


Profesor Jurić je, dok je s ponosom zborio o gradu Zadru, emocije prenio i na mene pa sam se i zaljubila u ovaj predivan grad. Nadam da ću nakon završenog studija u Njemačkoj postati stanovnik grada Zadra, otkrila je studentica Simona Mirčeta
Živim u Offenbachu, a studiram u Frankfurtu, kazala je Simona Mirčeta, dvadesetogodišnja studentica umjetnosti, filozofije i romanistike, koju smo zatekli ispred crkve Sv. Šime u društvu sveučilišnog profesora Radomira Jurića.
Profesor Jurić, u ulozi stručnog vodiča, svojim je osobitim stilom, preko povijesnih činjenica, približio studentici Mirčeti kulturno-povijesnu baštinu grada Zadra.
– Dok su mnogi turisti u ovim sparnim danima osvježenje pronašli u kupanju, ja uživam u šetnji Poluotokom i upoznavanju zadarskih sakralnih objekata i muzeja te neprocjenjivih relikvijara, poput Škrinje sv. Šimuna koja počiva na rukama baroknih kipova anđela te mramornog sarkofaga u kojemu se čuvaju moći srijemske mučenice sv. Anastazije, naglasila je studentica Mirčeta, podrijetlom iz Sinja.
Profesor Jurić je, dok je s ponosom zborio o gradu Zadru, emocije prenio i na mene pa sam se i zaljubila u ovaj predivan grad, u kojemu je osnovano prvo hrvatsko sveučilište. Nadam da ću nakon završenog studija u Njemačkoj postati stanovnik grada Zadra, otkrila je studentica Simona Mirčeta.