Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Iz dana u dan smo sve bolji

Autor: Roman Morović

24.08.2009. 22:00
Iz dana u dan smo sve bolji

Foto: Sebastian GOVORČIN



Deveti je i pretposljednji dan priprema košarkaša Zadra u Rogaškoj Slatini. Nakon uvodne uvjerljive pobjede protiv domaćeg slovenskog drugoligaša Rogaške 124-72, kasno sinoć Zadrani su odigrali i drugu prijateljsku utakmicu u novoj sezoni, protiv ukrajinske Politekhnike. Danas je na rasporedu posljednji dan treninga u Rogaškoj, a nakon što se sutra odjave iz hotela Sava, zadarski košarkaši kreću put Karlovca gdje će, prije povratka u Zadar, odigrati još jedan pripremni susret, protiv Pivovarne Laško.
– Nakon iscrpljujućih i teških treninga došle su i prve pripremne utakmice u kojima nastojimo odigrati na način na koji je trener zamislio i onako kako bi trebali izgledati ove sezone. Mislim da smo za početak odreagirali dobro, međutim, ima još dosta mjesta za napredak – kaže Rok Stipčević, a slično razmišlja i drugi zadarski playmaker, Toni Prostran. – Dobro smo radili ovih dana u Sloveniji. Najviše smo radili na taktici i mislim da smo do sada odigrali dobro. Nadam se i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.
Jasno, u ovoj fazi priprema, rezultati utakmica i nisu toliko bitni, naročito s obzirom na činjenicu da su prvi Zadrovi protivnici nešto slabije kvalitete i da su započeli s pripremama kasnije nego Zadar ali trener Sagadin već sada može vidjeti na kojim segmentima igre treba raditi više, a koji su već sada na dobroj razini. Isto tako, određene signale dobiva i od igrača pa se na cijeli ovaj pripremni period može gledati kao na svojevrsnu borbu za minutažu među igračima koji imaju istu ulogu u momčadi, odnosno igraju istu poziciju. Naravno, to ne bi trebalo utjecati na zajedništvo i momčadski duh koji se u Rogaškoj već dobrim dijelom trebao izgraditi. Da li je to tako ili nije javnost će moći vidjeti tek kada počnu „prave” utakmice, no za sada se iz zadarskog tabora odašilju samo pozitivni signali.
– Od početka priprema radimo zaista mnogo, u Zadru smo više radili na individualnom dijelu, a sada se više baziramo na taktici i mislim da polako ulazimo u sistem igre koji je trener zamislio. Odigrali smo i prve prijateljske utakmice, no rezultat tu zaista nije u prvom planu. Iz utakmice u utakmicu moramo se truditi da igramo što bolje, da uvodimo neke nove stvari u našu igru i da otklanjamo one loše. Najvažnije je da smo svi zdravi i spremni za ono što nas očekuje – mišljenja je Hrvoje Perić.
Oni koji budu u mogućnosti „skoknuti” do karlovačke dvorane moći će već sutra vidjeti kako to u ovoj fazi priprema funkcionira momčad Zmage Sagadina, pa prema tome dati svoje osobne procjene i očekivanja uoči nove sezone.