Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marin Jakovčev i Stipe Filipi osvojili Kup Hrvatske

Autor:

24.08.2009. 22:00
Marin Jakovčev i Stipe Filipi osvojili Kup Hrvatske


Protekli vikend u Ivanić-Gradu vožena je tradicionalna biciklistička utrka 39. memorijal “Stjepan Grgac” koja se bodovala za Kup Hrvatske. U kategoriji vozača do 13 i 15 godina nastupilo je 73 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH, a među njima i članovi biciklističkih klubova Sv. Donat i Zadar.
Na stazi dugoj 36.5 km Marin Jakovčev (Zadar) uvjerljivo je osvojio prvo mjesto u kategoriji do 13 godina te jednu utrku prije kraja sezone osigurao pobjedu u cestovnom Kupu Hrvatske za sezonu 2009 pobijedivši na ukupno šest od osam voženih utrka.
Izvanredno 7. mjesto u ukupnom poretku na utrci u Ivanić-Gradu u jakoj međunarodnoj konkurenciji vozača i do dvije godine starijih od njega Jakovčeva svrstava među najperspektivnije mlade hrvatske bicikliste.
Dobar rezultat postigao je i Dominik Petani koji je kroz cilj prošao ukupno 15-ti, a za Zadar je nastupio i Karlo Jurić (1997.) koji je zauzeo 48.mjesto u ukupnom poretku tj. 8.mjesto u kategoriji do 13 godina.
U kadetskoj utrci dužine 64.8 km, boje Sv. Donata branili su Stipe Filipi, Bartol Novak te aktualni prvak Hrvatske Josip Miočić. Start utrke je protekao mirno. Na 10. kilometru izdvojila se grupa od četiri vozača, među kojima je bio i član Bartol Novak. Bijeg je trajao 40 km, no slovenska momčad Perutnina Ptuj nije dopustila da se grupa odvoji više od jedne minute. Na 10 km prije cilja grupa je bila cjelovita. Tri km prije cilja odvojio se Žakelj Blaž, vozač Rog Radenske, koji je ušao prvi u cilj s prednosti od 45 sekundi nad glavnom grupom vozača. U završnom sprintu Stipe Filipi je osvojio drugo mjesto, dok su Bartol Novak te Josip Miočić Završili kao 10. odnosno 12.
U kategoriji Početnika (do 15 god) iz Donata su nastupili njegovi novi članovi: Mario Perović, Toni Petani, te Roko Vukić. Kako im je ovo prva utrka od njih se nije tražio nikakav rezultat tek samo da završe utrku. Mario Perović i Toni Petani su završili utrku kao 39. Odnosno 41. dok je Roko Vukić u kategoriji Početnika B (do 13 godina) osvojio odlično 10 mjesto.
Kako je ovo bila utrka za Kup Hrvatske, zadarski vozači su uhvatili nove bodove, Stipe Filipi je i teoretski osigurao prvo mjesto prije zadnje utrke, dok je Josip Miočić pao s drugog na treće mjesto. Bartol Novak ostao je četvrti.
Redoslijed Kupa Hrvatske za kadete: 1. Stipe Filipi (Sv. Donat) 250, 2. Pavel Potočki (Stubaki) 148 bodova, 3. Josip Miočić (Sv. Donat) 131, 4. Bartol Novak (Sv. Donat) 116, 5. Petar Perica (Fortica) 95 bodova.
Sljedeći ispit zadarske bicikliste očekuje u subotu u Skradinu gdje se vozi posljednja utrka za Kup te pokušaj popravka plasmana u Kupu, a u nedjelju se vozi Velika nagrada Fortice u Šibeniku.