Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Novi prostori katoličkim sestrama

Autor:

24.08.2009. 22:00
Novi prostori katoličkim sestrama

Foto: Sebastian GOVORČIN



Svaka riječ koje se mogu sjetiti je preskromna da bih mogla zahvaliti Bogu što nas je danas ovdje okupio. Velika hvala Gradu na prostoru koji nam je udijelio, a kojeg će naš nadbiskup danas blagosloviti. Neka nam ovaj prostor bude oaza u kojoj ćemo čuti Božju riječ, kazala je sestra Melkiora
Nove prostore Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara – Zadar blagoslovio je jučer zadarski nadbiskup, mons. Ivan Prenđa, a potom i svečano otvorio Zvonimir Vrančić, zadarski gradonačelnik, jer je upravo Grad Zadar prepoznao djelotvornost njihovog rada. Veličini ove svečanosti pridonijele su same sestre, članice Udruge te njihov glazbeni sastav “Magnifica”, koje su, kako to i priliči događaju poput ovog, svečanost započele izvedbom himne. Na samom se početku svečanosti prisutnima obratila sestra Melkiora pozdravivši potom sve prisutne te osobito uvažene goste i to zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđu, gradonačelnika Vrančića, dogradonačelnika Dražena Grgurovića, zadarskog župana Stipu Zrilića, Josipa Kraljića, pročelnika Županijskog upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Rajka Jurina, pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Grada Zadra te Marija Pešuta, gradskog pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb.
– Svaka riječ koje se mogu sjetiti je preskromna da bih mogla zahvaliti Bogu što nas je danas ovdje okupio. Velika hvala Gradu na prostoru koji nam je udijelio, a kojeg će naš nadbiskup danas blagosloviti. Neka nam ovaj prostor bude oaza u kojoj ćemo čuti Božju riječ, kazala je sestra Melkiora zahvalivši potom svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos, molitvu, podršku i suradnju za ostvarenje ovog napretka.
Nakon nekoliko lijepih izvedbi zbora Udruge, za svoje je starije kolege i kolegice zapjevao i školski zbor zadarske Medicinske škole Ante Kuzmanića, a potom se svojim donedavnim djelatnicima i suradnicima obratio gradonačelnik Vrančić.
– Vi znate da sam ja s medicinskim sestrama radio cijeli život i da zaista poštujem i cijenim vašu struku, a zdravstvenu djelatnost smatram najljepšom i najtežom strukom. To vam govorim jer sam, evo, imao priliku okušati se i u drugim profesijama, a danas znam da je zdravstvo, bez podcjenjivanja drugih djelatnosti, zaista najodgovornija i najteža među njima, kazao je Vrančić naglasivši kako osobito cijeni rad ove udruge, jer njezini članovi uz svoje redovito radno vrijeme za koje su plaćeni daju svoj poseban doprinos za dobrobit svih ljudi.
Istaknuo je također kako je Udruga do sada nebrojeno mnogo puta potvrdila svoju humanost te im zaželio da i dalje nastave tim putem i donose svijetlo ljudima kao i do sada.
– Također, ovaj prostor nisam udijelio ja nego bivši gradonačelnik Kolega za vrijeme svog mandata. No, znajući za upornost i volju sestre Melkiore, siguran sam da bi se kad tad, u bilo kojem nadolazećem razdoblju izborila za ovaj prostor da ga kojim slučajem nije osigurala u ranije, kazao je u šali gradonačelnik Vrančić, napomenuvši kako se do sada previše puta i sam uvjerio u ustrajnost sestre Melkiore.
Izrazivši zadovoljstvo svojim sudjelovanjem na ovoj svečanosti, prisutnima se obratio i zadarski župan naglasivši kako smo svi mi, na bilo koji način, bilo izravno ili ne, vezani za zdravstvenu djelatnost.
– S obzirom da je Zadarska županija osnivač svih zdravstvenih ustanova i mi na neki način pomažemo svima vama. Drago mi je stoga da dobivate ovaj novi prostor, jer to zaista zaslužujete. Želim vam zato ugodan rad i da se što više korisnih ideja rodi u ovim prostorima, poručio je župan nakon kojeg je nekoliko prigodnih riječi te Božji blagoslov na sve prisutne i nove prostore uputio mons. Ivan Prenđa.