Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Svjetlopisi” kao put u budućnost

Autor:

24.08.2009. 22:00
“Svjetlopisi” kao put u budućnost

Foto: Sebastian GOVORČIN



Druga samostalna izložba fotografija Angela Viraga otvorena je u ponedjeljak navečer u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar.
Nakon “Svijeta snova”, izložbe na kojoj se predstavio s 20-ak fotografija 14-godišnji Angelo se na izložbi “Svjetlopisi” predstavlja s 30 fotografija, raznih motiva. Većina fotografija nastala je u Zadru, ali ih ima s područja cijele Hrvatske. Angelo se fotografijom amaterski počeo baviti početkom 6. razreda, odnosno 2007. godine. Iako se u početku s fotografijom nije mislio baviti ozbiljnije, trenutačno polako uči i prikuplja sve informacije od pravih majstora fotografije. Njegove fotografije objavljivane su nekoliko puta u našem listu, u prilogu Mali odmor, a mogu se pogledati i na Internetu. Angelo će za nekoliko dana krenuti u prvi razred srednje škole.
Prigodni govor prilikom otvorenja izložbe kazala je Damira Tolić, povjesničar umjetnosti, kazavši kako posebno želi istaknuti odgojno-obrazovni moment. Naglasila je kako se Angelo senzibilizirao za bilježenje događaja.
– Motivi su iz naše okolice, primijećeni iz neke druge perspektive. Današnja izložba pokazuje jednu emocionalnu notu. Ova izložba je njegov put u budućnost, kazala je Tolić.
Izložba ostaje otvorena do 28. kolovoza, odnosno do kraja tjedna.