Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lisica: Nadamo se da će turnir postati tradicionalan

24.08.2010. 22:00
Lisica: Nadamo se da će  turnir postati tradicionalan


Zadovoljni smo što smo u kratkom roku uspjeli privući veliki broj sportaša iz različitih sportova. Sljedeće godine nas očekuje bogat program, a svaki vikend će biti organizirani različiti događaji – kaže Lisica
Plaža na Kolovarama prošlog je vikenda bila poprište turnira u nogometu na pijesku pod nazivom “Susret generacija kvartova Grada Zadra”. Pravo nastupa su imali igrači stariji od 35 godina. Mladi igrači su imali priliku za igru početkom ljeta, a sada su na red došli oni stariji. Najboljom u konkurenciji 14 momčadi pokazala se momčad Smiljevac II premda su u skupini pretrpjeli dva poraza. U četvrtfinalu su eliminirali Smiljevac I, zatim u polufinalu Dračevac nakon peteraca, a u finalu je kapitulirala momčad ZIG – Bulevar.
Turnir u ovom ljetnom sportu je, kako i priliči, održan na plaži pa ne treba čuditi što su poneki kupači izležavanje na plaži zamijenili promatranjem nogometa iz prvoga reda. Gledatelji su mogli vidjeti izuzetno borbenu, čvrstu i beskompromisnu igru, posebno u završnici u kojoj nitko nije želio popustiti ni milimetra. Stoga nije iznenađenje što su u takvoj igri čak četiri od 8 utakmica završnice završile tek nakon jedanaesteraca.
Možda je najkvalitetnija utakmica završnice bila ona za treće mjesto između Arbanasa i Dračevca koja je obilovala jako lijepim potezima. No, mreže se nisu tresle pa su do pobjede 2-1 došli Arbanasi tek nakon izvođenja peteraca. Finale je donijelo čvrstu igru u kojoj je bilo važnije ne primiti pogodak nego ga postići. Finalisti se nisu libili čvrstih, ponekad i pregrubih startova, a u takvoj igri su se bolje snašli igrači Smiljevca koji su jednim pogotkom riješili finale i odnijeli titulu na Smiljevac.
Od ostalih zanimljivosti valja istaknuti i poneka negodovanja usmjerena prema sucima i njihovim odlukama. Toga je bilo sve više što se turnir bližio kraju, ali sve je ipak proteklo korektno. Jedna od najbizarnijih situacija dogodila se u polufinalu između Dračevca i Smiljevca II. Naime, momčadi s Dračevca poništen je pogodak postignut nakon što je pred vrata Smiljevca II utrčao pas i skrenuo putanju lopte, netom prije postizanja zgoditka. Pas je unio pomutnju u obranu Smiljevca II, a nakon kratkog razmišljanja sudac je odlučio poništiti pogodak.
Sve u svemu, organizatori su uspjeli u svom naumu čemu svjedoči okupljanje velikoga broja igrača i oživljavanje kvartovskoga duha. Karlo Lisica, jedan od organizatora ovoga turnira, istaknuo je želju da turnir postane tradicionalan.
– U početku smo mislili da će biti teško okupiti veliki broj ljudi jer se radi samo o starijima od 35 godina. No, na kraju smo uspjeli skupiti čak 14 momčadi koje smo rasporedili po skupinama. Najbolje dvije momčadi iz svake skupine plasirale su se u četvrtfinale. U subotu je odigrano zanimljivo natjecanje po skupinama, a u nedjelju je na rasporedu bila završnica. Smiljevac je došao do titule unatoč dva poraza u skupini. No, želio bih istaknuti trećeplasirane Arbanase i četvrtoplasirani Dračevac koji, po mom mišljenju, zaslužuju nagradu za fair-play. Kada govorimo o turniru, iskreno se nadam da će postati tradicionalan. Sljedeće godine će se igrati u dva dijela. Jedan turnir će biti za mlađe od 35 godina, a drugi za starije – rekao je Lisica pa potom nastavio:
– Ovim završavamo turističku sezonu sportskih aktivnosti, a iza nas su dva turnira u nogometu na pijesku, tri turnira u odbojci na pijesku i jedan turnir u rukometu. Zadovoljni smo što smo u kratkom roku uspjeli privući veliki broj sportaša iz različitih sportova. Sljedeće godine nas očekuje bogat program, a svaki vikend će biti organizirani različiti događaji – završio je Lisica.
 


Rezultati


Četvrtfinale: Dračevac – Ploča 3:0, Arbanasi – Crno 2:0 (0:0), Smiljevac I – Smiljevac II 0:1 (0:0), Crvene kuće – Zig-Bulevar 1:2; polufinale: Dračevac – Smiljevac II 2:3 (0:0), Zig-Bulevar – Arnabasi 1:0; za treće mjesto: Arbanasi – Dračevac 2:1 (0:0); finale: Smiljevac II – Zig-Bulevar 1:0




 


SMILJEVAC II


1. Ivica Smokrović
2. Slobodan Vrkić
3. Marin Galac
4. Ante Galešić
5. Robert Ninčević
6. Zlatko Valčić (kapetan)
7. Marin Paleka
8. Krešo Zrilić
ZIG
1. Ivan Munjaš
2. Joso Jurjević
3. Robert Jurjević
4. Ivan Jurjević
5. Petar Perić
6. Alen Šuša
7. Goran Jurjević
8. Dragan Jurjević
9. Šime Jurjević
10. Mladen Bukvić
11. Dragan Jokić
12. Petar Biloglav
ARBANASI
1. Nikola Matković
2. Darko Pantalon
3. Hari Rančić
4. Mihael Jelenković
5. Mihael Bajlo
6. Ante Gašpar
7. Tomislav Dadić