Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Probna sezona

24.08.2010. 22:00
Probna sezona


Ovo nam je prva sezona i nismo baš ostvarili svoja očekivanja. Imali smo 10 do 15 posto manje prometa nego što smo očekivali. U lipnju nije bilo baš mnogo prometa, srpanj i kolovoz su popravili prosjek, a i u rujnu očekujemo dobar promet, tako da bismo ove godine trebali završiti na pozitivnoj nuli, kaže Ivica Ramić
Mnogobrojni zadarski turisti ovog su ljeta mogli isprobati novu turističku ponudu Zadra – vožnju gradom u panoramskom autobusu na kat. “Zadar open tour” naziv je jednoipolsatne vožnje tijekom koje putnici mogu razgledati gradske zanimljivosti te se zaustaviti na nekoliko zanimljivih lokacija da bi se mogli fotografirati.
Panoramski autobus na zadarskim cestama novost je koja je zainteresirala kako strane, tako i domaće goste koji su u velikom broju iskoristili ovu vožnju kako bi odjednom mogli razgledati grad i panoramu.
Ivica Ramić, vlasnik obrta Punta, u čijem je vlasništvu autobus, rekao je kako je svaki početak težak, pa tako ni oni nisu u potpunosti uspjeli ispuniti svoja očekivanja. Međutim, Ramić ističe kako su tijekom ove sezone predstavili svoj autobus na tržištu te su uočili neke sitne greške koje planiraju popraviti prije sljedećeg ljeta.
– Ovo nam je prva sezona i nismo baš ostvarili svoja očekivanja. Imali smo 10 do 15 posto manje prometa nego što smo očekivali. U lipnju nije bilo baš mnogo prometa, srpanj i kolovoz su popravili prosjek, a i u rujnu očekujemo dobar promet, tako da bi ove godine trebali završiti na pozitivnoj nuli. Budući da smo autobus dobili neposredno pred početak sezone nismo imali dovoljno vremena za promociju i povezivanje s turističkim agencijama i Turističkom zajednicom. Sljedeće godine se planiramo bolje povezati s njima kako bi i preko njih prodavali karte. Osim toga povećat ćemo broj prodajnih mjesta za kupnju voznih karata. Također se planiramo bolje povezati s hotelskim kućama, najavio je Ivica Ramić.
Istaknuo je kako će osim povećanja prodajnih mjesta i bolje promocije najvjerojatnije modificirati rute po kojima voze, a razmišljaju i o prijevozu putnika iz okolnih mjesta, kao što su Petrčane ili Turanj i Sv. Filip i Jakov.
Ramić je kazao kako do kraja sezone ima najavu nekoliko grupa koje će prevoziti po gradu i okolici. Kazao je kako se s grupama dogovaraju oko ruta kojima će voziti pa se rute mogu prilagoditi željama grupe.
– Ova sezona nam je pokazala što smo dobro napravili i što moramo promijeniti. Dobro je da su nas ljudi prepoznali i što su nas zvali da prevozimo turiste do njihovih mjesta. Uglavnom, očekujemo da će sljedeća sezona biti puno bolja nego ova. Prva godina je najteža, ali unatoč tome nismo nezadovoljni jer smo ove godine ugovorili brojne poslove za sljedeću godinu, zaključio je Ramić.