Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Za nastavak radova 1,8 milijuna kuna

24.08.2010. 22:00
Za nastavak radova 1,8 milijuna kuna


Nakon sastanka s ravnateljicom Uprave za socijalnu skrb Tatjanom Katkić Stanić, dobili smo obećanje da će se što prije poslati potrebna sredstva za nastavak radova. Za sada se očekuje svota od 1,8 milijuna kuna, a ovih dana ćemo saznati kada se uplata očekuje, kazao je Mario Pešut, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo u Gradu Zadru
Radovi na Centru za odgoj i rehabilitaciju djece i mladih s posebnim potrebama “Mocire” ipak se nastavljaju, a kako doznajemo, čeka se uplata Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
Nakon tri godine od polaganja kamena temeljca još uvijek se čeka otvaranje vrata, no zbog manjka financijskih sredstava otvorenje će pričekati još nekoliko mjeseci. Ukupna svota koja nedostaje za izgradnju Centra je 3,7 milijuna kuna, a svota koja će uskoro biti isplaćena za izgradnju iznosi 1,8 milijuna kuna.
– Nakon sastanka s ravnateljicom Uprave za socijalnu skrb Tatjanom Katkić Stanić, dobili smo obećanje da će se što prije poslati potrebna sredstva za nastavak radova. Za sada se očekuje svota od 1,8 milijuna kuna, a ovih dana ćemo saznati kada se uplata očekuje, kazao je Mario Pešut, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo u Gradu Zadru.
Podsjetimo, u centru “Mocire” bit će smješten dječji vrtić i osnovna škola za djecu s poteškoćama koji će imati oko 100 mjesta.
U Centar “Mocire” će se preseliti Vrtić “Latica”, kao i OŠ Voštarnica koja trenutačno ima 64 polaznika. Centar će imati i stacionar te zaštitne radionice. To će biti dio Centra u kojemu će stalno stanovati osobe s posebnim potrebama koje nemaju drugi smještaja, a osoba s takvim potrebama uvijek ima. Realizacija Centra “Mocire”, projekta vrijednog 45 milijuna kuna, započela je potkraj 2007. godine, a osigurali su je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u iznosu od 22 milijuna kuna, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sa 14 milijuna i na kraju Grad Zadar s 8,5 milijuna kuna. Inače, Centar “Mocire” se prostire na čak 18.000 četvornih metara, gradi ga splitska građevinska tvrtka “Prograding”, a nadzor je povjeren riječkoj tvrtki “Rijeka-Projekt”.
– Na sastanku s Tatjanom Katkić Stanić razgovarali smo o Centru “Mocire”, o transformaciji Doma za odgoj djece i mladeži “Voštarnica” koji će se odvojiti u pet zasebnih jedinica te smo predstavili projekt Doma za starije osobe na Olibu, kazao je Pešut.