Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nakon nesreće, mladi motociklist umro u bolnici

24.08.2011. 22:00
Nakon nesreće, mladi  motociklist umro u bolnici


Mate Čačić iz Bruške i 30-godišnja suputnica bili su na motociklu. Na ulazu u mjesto Vrana, vozač kamiona im je oduzeo prednost i došlo je do silovitog sudara. Nesretni je mladić umro u bolnici od težine ozljeda, a mlada žena je zadržana na liječenju


Mate Čačić iz mjesta Bruška – umro je, a njegova suputnica na motociklu teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer oko 21.30 sati na ulazu u mjesto Vrana.
Naime, prema informaciji iz PU zadarske do nesreće je došlo oko 17.25 sati kada je 65-godišnjak iz Pakoštana vozeći kamion marke man zadarskih registracija iz pravca Pakoštana prema Vrani na ravnom dijelu ceste, počeo skretati ulijevo na poljoprivredno zemljište. Na taj je način oduzeo prednost prolaska motociklu suzuki 750, također, zadarskih registarskih oznaka, kojeg je vozio nesretni mladić, a s njim je na motociklu kao putnica bila i 30-godišnjakinja. Oboje su na glavi imali zaštitne kacige.
Motocikl je potom udario u zadnji desni branik kamiona koji mu je u tom trenutku naišao iz suprotnog smjera, nakon čega je pao na cestu zajedno s Čačićem i njegovom suputnicom te klizeći sletio izvan kolnika.
Mladić i djevojka su zbog teških ozljeda, odmah vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u zadarsku Opću bolnicu gdje je Mate Čačić, unatoč borbi liječnika za njegov život, od težine zadobivenih ozljeda preminuo u 21.30 sati. Mlada žena zadržana je na daljnjem liječenju. Vozač kamiona je alkotestiran, no pokazalo se kako nije imao alkohola u krvi.
No, s obzirom na to da je izazvao, odnosno skrivio prometnu nesreću u kojoj je zauvijek izgubljen jedan život, protiv vozača kamiona slijedi kaznena prijava i on će zbog ove prometne nesreće biti i procesuiran.
Od početka godine do danas na cestama Zadarske županije na motociklima su poginule tri osobe, dok je sveukupno u prometu smrtno stradalo 12 ljudi.