Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novi natječaj za dva tjedna

24.08.2011. 22:00
Novi natječaj  za dva tjedna


Nismo očekivali da će se netko javiti. Mi ćemo nastaviti s raspisivanjem natječaja dok god se netko ne javi. Ovdje se radi o atraktivnom zemljištu i projektu, kaže načelnik Jerolimov


Za petnaest dana bit će raspisan novi međunarodni natječaj za kupnju 38,4 hektara terena uz uvalu Prtljug na području Lukorana u općini Preko, najavljuje načelnik Općine Ante Jerolimov. Podsjetimo da se na prvi natječaj koji je trajao mjesec dana i nedavno je završen nije nitko javio.
Riječ je o atraktivnom terenu u turističkoj zoni Mačjak – Šumljak za koju već postoji urbanistički plan uređenja, a cijena zemljišta je i više nego privlačna – dvadeset i pet eura po metru četvornom.
– Nismo očekivali da će se netko javiti. Mi ćemo nastaviti s raspisivanjem natječaja dok god se netko ne javi. Ovdje se radi o atraktivnom zemljištu i projektu. Ovaj prvi natječaj upoznao je potencijalne investitore što im se nudi i već je bilo nekoliko upita, kaže Jerolimov.
Za 384 tisuće metara četvornih u turističkoj zoni treba izdvojiti 9,6 milijuna eura. U tu cijenu je uračunato i 25 milijuna kuna koje treba odmah platiti Hrvatskim šumama kao naknadu za izdvajanje iz šumsko-gospodarske osnove.