Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jacqueline Carey danas u Zadru

Autor: Ivana Jurišić

24.08.2013. 22:00
Jacqueline Carey danas u Zadru


Poznata autorica će od 19.30 do 21 sat večeras gostovati u Gradskoj knjižnici Zadar gdje će joj obožavatelji moći postavljati pitanja, a autorica će i potpisivati svoje knjige


Poznata američka spisateljica Jacqueline Carey, autorica bestselera Kushielovo nasljeđe, nakon boravka u Opatiji gdje je gostovala na Liburniconu, festivalu SF-a i fantastike, u ponedjeljak dolazi u Zadar. Poznata autorica će od 19.30 do 21 sat gostovati u Gradskoj knjižnici Zadar gdje će joj obožavatelji moći postavljati pitanja, a autorica će i potpisivati svoje knjige.
Carey, autorica serije o zemlji Terre D’Ange čija je prva knjiga Kushielova strijela nedavno prevedena na hrvatski u izdanju Algoritma, najnovije je ime u nizu slavnih pisaca koji su gostovali u Zadru posljednjih godina. Zadrani su proteklih godina tako mogli upoznati autora Guya Gavriela Kaya, Davida McWilliamsa, autora Papine djece ili pak Andrewa Davidsona, autora Vodorige.
Mini turneja
Nagrađivana američka spisateljica erotske fantastike Jacqueline Carey ovo ljeto provodi u obilasku jadranske obale od Opatije do Dubrovnika kako bi se susrela sa svojim hrvatskim čitateljima i predstavila svoje romane iz svjetski poznatog serijala Kushielovo nasljeđe.
Osim Zadra, Carey će u sklopu hrvatske mini turneje posjetiti Šibenik (27. kolovoza), Split (28. kolovoza) i Dubrovnik (31. kolovoza).
Svoj dolazak u Hrvatsku iskoristit će kako bi predstavila svoj roman Kushielova izabranica, drugi dio Kushielove trilogije smještene u čarobni svijet izmišljene zemlje Terre D’Ange u srednjovjekovnoj Europi, gledanoj kroz prizmu alternativne povijesti. Njezin debitantski roman Kushielova strijela (2001.) ovjenčan je nagradom Locus za najbolji prvi roman, a nastavci serijala Kushielova izabranica (2002.) i Kushielov avatar (2003.) uvršteni su u mnoge izbore najboljih djela u području fantastike u proteklome desetljeću, te su uvršteni u popis najprodavanijih romana lista New York Times.
Carey u izdanju Algoritma
 U njezinu je svijetu glavno božanstvo Elua, potomak sina Božjeg i Majke Zemlje, a glavna junakinja kurtizana Phedra, priležnica plemića i bogataša i istodobno špijunka.
 Carey je još napisala serijal The Sundering, koji čine romani Banewreaker (2004.) i Godslayer (2005.), te treći serijal koji počinje s romanom Santa Olivia (2009.) i završava 2011. s romanom Saints Astray, a prošle je godine započela i sa serijalom Agent of Hell, čiji je prvi nastavak Dark Currents odmah stekao veliku popularnost.
 Kushielova strijela izašla je u hrvatskome prijevodu u izdanju nakladnika Algoritam, koji je ujedno i jedan od organizatora prvog posjeta poznate spisateljice Hrvatskoj.