Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krila Oluje zbog lošeg vremena skratili nastup na prvom danu aero-mitinga u Poljskoj

25.08.2018. 19:59
Krila Oluje zbog lošeg vremena skratili nastup na prvom danu aero-mitinga u Poljskoj


Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” nastupila je u subotu, 25. kolovoza 2018. u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj na prvoj prezentaciji dvodnevnog međunarodnog aero-mitinga koji se održava od 25. do 26. kolovoza 2018. povodom 100. obljetnice Ratnog zrakoplovstva Poljske.
Vođa grupe satnik Darko Belančić iznio je kako su program, u nešto skraćenom i prilagođenom obliku kao i ranijom satnicom početka zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta uspjeli ipak izvesti.
„Ovo je bila naša čestitka Ratnom zrakoplovstvu Poljske za njihov uistinu značajan jubilej, 100 godina postojanja i djelovanja. Izražavamo naše duboko poštovanje i upućujemo iskrene čestitke. Nadamo se kako će sutra vrijeme biti bolje kada i mi obilježavamo naš jubilarni 50. međunarodni nastup. Sve pohvale ostalim članovima „Krila Oluje“ i cijelom hrvatskom timu u Poljskoj koji daju sve od sebe unatoč lošem vremenu“, istaknuo je satnik Belančić.
"Krila Oluje" do sada su izvela ukupno 179 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 49 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).