Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

AKCIJA VIKEND U Gračacu zaustavljen 47-godišnji vozač Škode s 3,38 promila alkohola u krvi

25.08.2020. 09:22
AKCIJA VIKEND U Gračacu zaustavljen 47-godišnji vozač Škode s 3,38 promila alkohola u krvi


Proteklog vikenda ( 21. do 23. kolovoza), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 501 vozilo i vozača, a poduzeli su 177 represivnih mjera.
Alkotestirano je 89 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola.  Četiri vozila  zatečena su bez tehničkog pregleda i registracije, tri vozila bez osiguranja,  četiri vozača prije stjecanja prava na upravljanje dok je 55 vozača prekoračilo propisano ograničenje brzine.
Tri vozača su nepropisno pretjecala,  dva su prošla kroz crveno svjetlo, 11 je vozilo bez zaštitnog pojasa,  osam vozača je koristilo mobitel, a 19 vozača nije poštivalo prometni znak.
Iz prometa je isključeno 17 vozača i četiri vozila.
U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.
Sa subote na nedjelju, odmah iza ponoći, u 00,05 sati, prilikom kontrole prometa u Gračacu je zaustavljen 47-godišnji vozač kako upravlja Škodom (GS), pod utjecajem alkohola od 3,38 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrježnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U subotu oko 1,40 sati na DC-106 u Pagu, zatečen je 46-godišnji vozač, koji je upravljao teretnim vozilom (GS), pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.
Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U petak u 22,40 sati u Mandrama na Pagu, zatečen je 25-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije koji je upravljao osobnim vozilom Ford (MK), prije stjecanja prava na upravljanje
Vozač je isključen iz prometa, te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.