Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Treniraju jedino Boykins i Galloway, ostali čekaju drugi test

25.08.2020. 09:37


Umjesto o dojmovima nakon prve pripremne utakmice koja se trebala odigrati u petak protiv Alkara i umjesto izvještaja s treninga koji su krenuli punom parom početkom prošlog tjedna, na Višnjiku je proteklog vikenda zavladalo potpuno mrtvilo. Momčad Veljka Mršića nažalost nije zaobišao koronavirus koji i u ovim vrućim ljetnim kolovoškim danima puni naslovnice i glavna je vijest u našoj zemlji. U petak je samo sat vremena prije najavljenog prvog pripremnog dvoboja s Alkarom iz kluba stiglo priopćenje o igraču koji je pozitivan na COVID-19, a niti četiri dana nakon i dalje se na Višnjiku zna da se ništa ne zna te se iščekuje današnje drugo testiranje igrača i stručnog stožera kako bi se znalo što i kako dalje. Posebno jer im se ova neplanirana »dežgracija« dogodila u punom zamahu pripremnog perioda pred blok utakmica i odlaska prema Poreču gdje se po unaprijed zakazanom rasporedu početkom idućeg tjedna trebalo nastaviti s pripremama.
– Danas se ponavljaju testovi pa ćemo sutra kad stignu rezultati biti pametniji. Prvi su testovi na sreću potvrdili samo jednog zaraženog našeg igrača, a zasad jedini i to od subote treniraju s Markom Selinom Amerikanci Jonathan Galloway i Jacobi Boykins koji nisu dosad sudjelovali u radu s momčadi jer su morali po dolasku u Zadar iz SAD-a odraditi svoju propisanu samoizolaciju. Svi ostali su od petka zbog jednog zaraženog igrača u režimu samoizolacije i sutra bi nakon rezultata drugog testa trebali znati više o tome hoće li se vraćati normalnim treninzima ili će se pak morati sve prolongirati. Također će se nakon toga više znati i o nastupu na »Memorijalnom turniru Tomislav Knežević« predviđenog za ovaj vikend u Jazinama – kazao je Josip Begonja, voditelj odnosa s javnošću u KK Zadar, potvrdivši da Mršićevoj momčadi ovaj iznenadni zastoj u pripremnom procesu nikako ne ide u prilog.
– Šteta, jer se uistinu odlično treniralo i momčad je pod vodstvom trenera Mršića bila u punom zamahu i onda se sve naglo moralo prekinuti. Sportašima je takav prekid u jeku priprema šokantan i svi se u klubu nadamo da će se ova privremena smetnja brzo otkloniti i da će se nastaviti s normalnim radom i pipremama za nadolazeću sezonu.