Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dević: Bit ćemo pravi do početka prvenstva

Autor:

24.09.2008. 22:00
Dević: Bit ćemo pravi do početka prvenstva


Jedan od glavnih oslonaca igre Borik-Puntamike sigurno će ove sezone biti njihov nominalno prvi razigravač Ante Dević. Kroz pripremne utakmice trener Bujan mu je ukazao maksimalno povjerenje koje mu je Dević uzvratio dobrim igrama. Mladi Sukošanac se ne želi zanositi s nekoliko pruženih dobrih partija nego mu je, kako sam kaže, najvažniji kontinuitet dobrih igara koji će doprinijeti sigurnosti igre cijele momčadi.
– Sigurno da je konstanta najvažnija, budući da je pozicija razigravača najosjetljivija u košarci. Organizator igre je pokretač, distributer i egzekutor, tako da momčad najviše ovisi o njemu. Još ima dosta prostora za napredak u mojoj igri pogotovo u obrambenom dijelu. Ima još dva tjedna do početka prvenstva i puno toga će sjesti na svoje mjesto što nije do sada.
Kako ste zadovoljni s pripremama dosad?
– Pripreme su dosta naporne, međutim, moram naglasiti da su ovo najbolje pripreme otkad sam u Boriku. Odlično radimo i momčad je jako dobra. Jedino nam fali igrač na poziciji centra koji bi mogao iskontrolirati reket. Nadam se da će se riješiti ova biorokratska zavrzlama s Đugumom i da ćemo ove sezone biti pokriveni i na toj centarskoj poziciji. Što se tiče odigranih pripremnih utakmica vidljivo je da smo napadački odlično odigrali, ali nam se događaju situacije da ispustimo prednost u završnici utakmice. To definitivno moramo spriječiti da se više ne događa.
Početak je prvenstva na vratima. Težak raspored imate. Prvih šest kola četiri najteža gostovanja?
– Ne opterećujemo se previše s tim. Što je tu je. Koncentriramo se na prvo kolo kod Cedevite koja je najjača momčad u ovoj ligi. Smatram da imamo u svakoj utakmici šanse za pobjedu i nećemo se sigurno predati. Zadnjih par sezona su oni isto znali utrošiti puno novaca na pojačanja, a mi smo uvijek s njima bili u egalu. Ne vjerujem da će nas ustrašiti ona pobjeda Cedevite od 45 razlike protiv Krke. Najvažnije je da u Jazinama ne gubimo utakmice, a na strani da uspijemo pobijediti ove malo “slabije”, iako je to u biti najlakše reći, treba to i napraviti – zaključuje Ante Dević.