Osniva se poduzetnička zona Vukovac

Slika korisnika admin
razanac
Ante VIDOVIĆ
Na sjednici ražanačkog Općinskog vijeća istaknuto je kako poduzetnička zona ima perspektivu

Vijećnici Općine Ražanac jednoglasno su donijeli odluku o osnivanju poduzetničke zone Vukovac. Odluka je donesena na 23. sjednici Općinskog vijeća koja je održana u utorak popodne.

Proizvodno-obrtnička, servisno-uslužna, zanatska i skladišna zona Vukovac nalazi se na površini od 16,5 hektara. Za njeno upravljanje nadležno je Općinsko poglavarstvo, a odgovorna osoba je načelnik Općine Dragutin Miočić. Osnovna namjera osnivanja i razvoja poduzetničke zone je poticanje poduzetništva kao pokretačke snage lokalnog održivog gospodarskog razvoja.

- Poslovna zona ima svoju perspektivu. Radi koordiniranja ovog projekta i njegovog daljnjeg razvoja potrebna je odluka predstavničkog tijela, rekao je načelnik Miočić vijećnicima uoči glasovanja.

Vijećnici su donijeli odluku o dodjeli nagrade Općine Ražanac za životno djelo dr. Šimi Gregovu. Nagrade Općine Ražanac dodijeljene su Samostalnoj bojni Maslenica, Juri Zubčiću, aktivu DDK Ljubač. Donesena je odluka podnošenja zahtjeva HEP-u za podzemno kabliranje južnog dijela općine, točnije mjesta Ljubač, Ljubačkih Stanova, Radovina, Krneze i Podvršja. Kako je poznato, zbog jakih udara bure nadzmeni električni vodovi stradaju tijekom zimskih mjeseci. To dovodi do padova električnog napona, a koji za posljedicu imaju stradanje kućanskih aparata.

Bez odvoza krupnog otpada

Vijećnik HSS-a Ivica Katić pitao je na aktualnom satu hoće li Općina ove godine organizirati uklanjanje krupnog otpada.

- Ove godine neće biti organizirano odvoženje krupnog otpada. Razlog je nedostatak financijskih sredstava, do čega je dovela i slaba naplata odvoza smeća, odgovorio je načelnik Dragutin Miočić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno