Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Potonuo i treći brod!

Autor: Elza Radulić-Toman

24.09.2008. 22:00
Potonuo i treći brod!

Foto: Adam VIDAS



Svi su izgledi da će se uskoro u sličnoj situaciji naći još najmanje dva broda u Jazinama, jedan sa sjeverne i drugi s južne strane
U ovome tjednu pod morem se našao i drugi brod u uvali Jazine. Jučer je, naime, pronađena potopljena batela u uvali Jazine, blizu Ljepotice. Svi su izgledi da će se uskoro u sličnoj situaciji naći još najmanje dva broda u Jazinama, jedan sa sjeverne i drugi s južne strane. Predstavnici Obale i lučica su obišli tu uvalu i još jedanput ustvrdili da su ove godine mnoge zadarske brodice rasušene, vjerojatno i zbog dugotrajnog suhog vremena, a k tome nisu najbolje ni održavane. Pojedini vlasnici, kako se dade zaključiti, rijetko obilaze svoje brodice, a neki ih redovito niti ne izvlače, ne čiste, ne obnavljaju, kako to u pravilu zahtijeva svako plovilo.
Jučer je vlasnik uz pomoć balona podigao svoju gajetu koja se protekloga vikenda potopila nedaleko od gradskoga mosta. Saznali smo da ju je odvezao doma, gdje će je potpuno obnoviti i osposobiti za more.
Ova dva zadnja potonuća imaju zajedničko i to što su vlasnici tih brodova uredno plaćali vez, za razliku od broda “Mara”, potpoljenog u Foši, čiji vlasnik nije godinama plaćao vez, a niti se dovoljno brinuo o svome nekad lijepom i vrijednom brodu.