Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Austrijanac se bacio s trajekta u more

Autor: Suzana Bandić

24.09.2009. 22:00
Austrijanac se bacio s trajekta u more

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska policija zaprimila je u petak 40 minuta nakon ponoći dojavu iz Centra za traganje i spašavanje Rijeka da je s trajekta Jazine koji je prometovao na redovitoj liniji Preko-Zadar nepoznata osoba skočila u more na polovici Zadarskog kanala.
Obavljenim razgovorima policajci su ubrzo utvrdili kako je riječ o austrijskom državljaninu Helmutu Breitu (67) koji je na zadarsko područje došao u četvrtak, a odsjeo je u privatnom smještaju u Sukošanu. Kako je muškarac i s kojim ciljem došao u Preko, a potom i na trajekt Jazine, još je uvijek nije razriješeno.
Nakon što se trajekt otisnuo iz prečke luke i došao na pola Zadarskog kanala, putnici ove kasne noćne linije samo su čuli pljusak u more, ispričao nam je jedan putnik s trajekta kojemu je o ovom događaju pričao poznanik – očevidac. Nedugo prije pljuska, 15-tak radnika koji su se vraćali u Zadar vidjeli su starijeg muškarca s ruksakom kako stoji na krmi trajekta, iza zaštitne ograde. Odmah su posumnjali kako je upravo taj muškarac skočio u more. Njihove sumnje su se potvrdile kada se jedan od njih uspeo na krmu i tamo pronašao samo ruksak. Odmah potom o događaju su obavijestili posadu broda koja je potom alarmirala Centar za traganje i spašavanje u Rijeci.
Tijekom noći policijski službenici i djelatnici Lučke kapetanije sa ophodnim su brodovima pretražili čitavo područje između Zadra i Preka, a potraga je nastavljena i tijekom dana, no, na žalost još uvijek nije dala nikakvih rezultata.