Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ribar umro zbog predoziranja opijatima

Autor: Suzana Bandić

24.09.2009. 22:00
Ribar umro zbog predoziranja opijatima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Na dubini od sedam metara kod grebena Prutine rano jutros policijski su ronioci pronašli tijelo nestalog privlačkog ribara
Nakon jednoipodnevne intezivne potrage rano jutros na dubini od sedam metara između otoka Vira i Paga, sjeverozapadno od grebena Prutine, pronađeno beživotno tijelo Marijana Jurline (31).
Mladić se u srijedu oko podneva uputio s ronilačkom opremom vaditi kunjke, a nakon što se do 18 sati nije vratio kući te se nije javljao na mobitel, njegova je majka alarmirala policiju.
Obitelj, prijatelji i sumještani zajedno su s pomorskom policijom, roniocima Interventne jedinice policije i Lučkom kapetanijom odmah su se dali u potragu i intezivno pretraživanje podmorja. No, nakon svega 20-tak minuta potrage, između otoka Vira i mjesta Povljana na otoku Pagu, otac nestaloga i ribar Nikola Kosanović iz susjednih Sabunika, pronašli su brod s njegovim stvarima, no na žalost ribara u njemu nije bilo. U potragu za Jurlinom u četvrtak ujutro uključio se i vojni helikopter, no ni to nije dalo rezultate. Tek jutros njegovo su beživotno tijelo na morskom dnu primijetili policijski ronioci.
Marijan Jurlina bio je jedinac u roditelja, nedavno se oženio i uskoro je trebao postati otac, a od silnog šoka od tragedije koja im se dogodila njegova je supruga završila je u zadarskoj Općoj bolnici.
Prema svjedočenju njegovih sumještana, bio je iskusan ribar, imao je položen ronilački ispit, te je dobro poznavao podmorje na tom području. Stoga mještani vjeruju kako je za kobni ishod njegova ronjenja kriva jaka i nepredvidiva morska struja.
Nakon što je beživotno tijelo Marijana Jurline jučer izvučeno iz mora, po nalogu istražnog suca, prevezeno je na Odjel Patologije Opće bolnice u Zadru. Tijekom dana obavljena je obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok njegove smrti akutna intoksikacija opijatima